X

La reducció de la jornada laboral a 37,5 hores centra la reivindicació del Primer de Maig

CCOO i UGT també critiquen la política laboral del Govern i reclamen una "regeneració democràtica" que faci front a la ultradreta

01/05/2024

La reducció de la jornada laboral a 37,5 hores centra la reivindicació del Primer de Maig

La reducció de la jornada laboral ha protagonitzat la manifestació unitària convocada per CCOO i UGT a Palma amb motiu del Dia del Treball. Els líders dels dos sindicats majoritaris han reclamat la reducció “per llei” de la jornada des de les 40 hores setmanals a les 37,5 hores abans que acabi 2024.

UGT i CCOO també han reivindicat pujades salarials generalitzades per compensar “l’espiral inflacionista”, que es redueixin les càrregues de feina -especialment paleses al sector serveis de les Illes- i que el Govern posi en marxa mesures socials “valentes”, en particular pel que fa a la problemàtica de l’habitatge.

En aquest sentit, CCOO considera que gairebé un any després de la formació d’un Govern de dretes a les Illes, l’executiu ha paralitzat les millores en temes laborals i no està aprofitant la bonança econòmica per transformar el model productiu. UGT considera que el Govern del PP ha retallat en polítiques d’igualtat i s’ha escorat cap a la ultradreta pel seu pacte d’investidura amb Vox.

A la manifestació, a la qual han participat els principals partits polítics d’esquerres de Mallorca, els líders sindicals també han fet una crida a la “regeneració democràtica” i a plantar cara, segons han dit, a la ultradreta.

Notícies relacionades >

01/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris