SOCIETAT

La reforma de Can Morató començarà l’any que ve

14 despatxos d'arquitectura concursen per dissenyar el projecte


Si els tràmits avancen segons el previst, durant l’any que ve començarà la reforma de l’antiga fàbrica de catifes de Can Morató. L’immoble, abandonat des de fa mig segle, ha estat adquirit per Caixa Colonya, que el convertirà en la seu central de la fundació i en un centre sociocultural. Perquè sigui possible, el Consell de Mallorca ha de declarar el projecte d’interès general, i l’Ajuntament ha d’enllestir el canvi d’usos de la parcel·la amb una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Dos tràmits que estaran enllestits dins l’any que ve. El batle, Tomeu Cifre, ha dit que l’objectiu és que la llicència d’obres s’atorgui durant el 2021 per poder començar la reforma.

D’altra banda, Colonya ja ha lliurat les bases i els requisits del concurs que hauran de complir als 14 despatxos d’arquitectura que opten a dissenyar el projecte. El director general de Colonya, Biel Bauçà, ha dit que a finals del proper mes de gener ja es coneixeran els guanyadors. L’elecció la farà un jurat de prestigi designat per Colonya.

La fàbrica de Can Morató té 3.000 metres quadrats construïts i està protegit pel seu valor com a patrimoni industrial. Com a fàbrica de catifes va funcionar entre 1922 i 1967 i és un dels edifici més emblemàtics del municipi. Un espai on treballaren diverses generacions de pollencins i que aviat tornarà a cobrar vida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |