X

La reforma de la carretera general de Menorca es reprèn després de 7 anys

Les obres a l'enllaç de l'Argentina es reiniciaran quan disminueixi el trànsit de vehicles

02/09/2022

La reforma de la carretera general de Menorca es reprèn després de 7 anys

Set anys després, les màquines tornaran a ocupar aquest punt de la carretera general de Menorca. Ho faran per acabar la construcció d’quest pont projectat quan el PP governava al Consell, i que l’actual equip de govern considera excessiu i sobredimensionat, però que no ha trobat l’encaix legal per esbucar-lo. Aquest dijous es va signar el contracte i les obres podrien començar avui mateix, tot i que s’esperarà unes setmanes perquè redueixi el trànsit de vehicles.

Un dels polèmics trams de la carretera general quedarà resolt ens els propers mesos. El projecte preveu la construcció d’una rotonda inferior per accedir al nucli de l’Argentina, s’ampliarà la calçada i també s’adequaran els accessos. Les obres tindran un cost de 3,3 milions d’èuros i s’espera que s’allarguin durant 9 mesos, temps durant el qual s’intentarà minimitzar l’afectació sobre el trànsit.

L’estructura porta 7 anys paralitzada. El canvi al govern insular el 2015, amb l’arribada del tripartit, va fer replantejar el projecte, que consideren excessiu i amb un gran impacte sobre el territori. Finalment, però, no s’ha trobat solució legal per esbucar-lo. A més, el primer concurs va quedar desert. Tot han estat dificultats que han endarrerit l’obra.

On sí que s’ha trobat solució ha estat a l’altra rotonda mig construïda, la de Rafal Rubí. En aquest cas, s’ha trobat l’encaix legal per a la seva demolició.

02/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris