societat

La regidora d’Igualtat de Ciutadella no assistirà als actes protocol·laris de Sant Joan

Carla Gener: "Si un home es fa pagès, pot qualcar per les festes, però una dona no"


La regidora d’Igualtat ha anunciat que no assistirà als actes protocol·laris de les festes de Sant Joan de Ciutadella. Carla Gener diu que ha pres la decisió perquè no vol fallar a allò que representa. Creu que les festes han d’evolucionar amb la societat i que s’ha d’obrir un debat perquè les dones pageses puguin sortir dalt el cavall de la mateixa manera que ho fan els homes pagesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. amdreu salord bosch 19/05/2022

  Heu pensat si el motiu pot ser s’acte en sí, Sa Convidada des Caixer “cavaller” a s’ajuntament? …Jo crec què sí, pot ser no volen veure la inferioritat que té l’ajuntament en ser -haver de ser- convidat pel representant del noble cavaller. I si es per estar en contra de la noblesa i el que històricament representaren i van fer en el passat… me sembla molt bé que hi estiguin en contra, jo també hi estic en contra del que va ser un injust domini dels “senyors”… Però a veure, si rallam de Sant Joan comencem per entendre la festa, comencem per entendre que el què es fa per Sant Joan a Ciutadella no és més que una representació, un teatre, una escenificació que festivament celebram des de fa segles i què ens agrada així com és i que volem conservar així com és.

  I a jo, just per açò, perquè m’agrada el sant Joan així com és i per voler-lo conservar així com és no entenc que just per aquest motiu se m’insulti i se’m tracti de retrògrad, masclista, talibà… etc.

 2. josep lluis pons casasnovas 20/05/2022

  dobes pageses i dones de cases nobles, i dobes menestrales.

 3. María José Gomila 20/05/2022

  Y yo me pregunto se lo han preguntado alguna vez a las mujere que son payesas, si a ellas les hace ilusión salir en las fiestas de Sant Juan, ya que ellas representan a la mujer del caixe sale en las fiestas. Porque no creo que se han todos ellas las que quieran salir en las fiestas.

 4. Asencion 20/05/2022

  Que tunteria mes grose tote se vida se afet axi ..y are tanteo historia.

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Miquel Montoro descobreix Silicon Valley

És un dels 80 premiats en un projecte d'emprenedoria de la Fundació La Caixa

Roben quatre figures de la campanya “Santanyí de cine”

La Policia Local ja està investigant el cas i ha augmentat la vigilància a les zones on estan ubicades

Una fuita de gas provoca un ensurt al centre de Vila

S'ha tallat i redirigit el trànsit rodat i el moviment de persones a l'avinguda d'Isidor Macabich.

Menorca tindrà el seu propi mapa de fosses del franquisme

Aquest estudi completarà el mapa de fosses de les Balears i permetrà estudiar la viabilitat de realitzar exhumacions i col·locar arbres o pedres de memòria