SOCIETAT

La rehabilitació de la base militar de s’Enclusa rebrà una partida inicial de 2 milions d’euros

L'emblemàtic espai tindrà una nova vida com a Centre d'Interpretació de la Reserva de la Biosfera


L’antiga base militar dels Estats Units de s’Enclusa, a Ferreries, es convertirà en un centre d’interpretació de la Reserva de la Biosfera. Aquest conjunt d’edificacions van ser construïdes el 1965 per l’Exèrcit dels Estats Units, que va emprar les instal·lacions com a base militar de comunicacions fins al 1993, que van quedar obsoletes. L’any 2009, mitjançant la participació ciutadana, es va decidir rehabilitar l’emplaçament. Un compromís que es va actualitzar el 2017 i que finalment es posarà en marxa amb una partida inicial de 2 milions d’euros assumits a parts iguals entre les administracions estatal, balear i insular.

S’aspira a fer que s’Enclusa es convertesqui en un futur baluard dintre del pla de turisme sostenible que impulsa Menorca els darrers anys. Els pròxims tres anys es farà la primera passa, amb aquests 2 milions d’euros del total de 6,6 milions que es preveu invertir en aquest projecte. Les primeres tasques seran la consolidació de l’estructura dels edificis, la millora de les zones verdes, la consolidació tecnològica del lloc i la millora de l’accés des de Ferreries.

L’objectiu final de la rehabilitació inclou propostes ecosostenibles com la implantació de bicicletes elèctriques, un punt de recàrrega de vehicles o aparcaments amb plaques solars. Totes aquestes propostes i més s’englobaran dintre de quatre eixos d’actuació: Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |