X

La rehabilitació de les torres del Temple de Palma, del Premi Nacional d’Arquitectura Elías Torres

La idea, que s'executarà amb fons de l'impost turístic el segon semestre del 2018, és que sigui un centre d'interpretació del patrimoni

19/12/2017

La rehabilitació de les torres del Temple de Palma, del Premi Nacional d’Arquitectura Elías Torres

Redacció

Les torres del Temple acumulen història des del segle XI, quan foren construïdes. Han estat porta de la Palma musulmana, seu de l’ordre dels templers i del Tribunal de la Inquisició, el segle XVI. Ara, deu anys després que Cort les adquirís, la idea és que aglutinin tota la història en un museu. El projecte preveu recuperar els merlets originals de les torres, que es troben per davall dels actuals, que són del segle XIX. Una altra part important serà descobrir els elements ocults, com per exemple una passarel·la que unirà les dues torres.

El projecte de rehabilitació és d’Elías Torres, recentment Premi Nacional d’Arquitectura, i preveu tapar algunes de les finestres i instal·lar-hi un ascensor. La idea és que sigui un centre d’interpretació del patrimoni de Palma i que formi part del museu en xarxa.  Les obres duraran dos anys i tindran un cost de poc més de 2 milions d’euros. Començaran el segon semestre del 2018, amb una partida de 800.000 euros que prové del fons de l’impost de turisme sostenible.

19/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris