X

La reina Elisabet es troba sota supervisió mèdica perquè el seu estat de salut és “preocupant”

Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, viatjaran a Escòcia per a reunir-se amb la família mentre a Balmoral ja hi són el príncep Carles, la seva germana Ana, els seus germans i el seu fill Guillermo

08/09/2022

La reina Elisabet es troba sota supervisió mèdica perquè el seu estat de salut és “preocupant”

Els doctors que atenen la reina d’Anglaterra, Elisabet II, s’han mostrat aquest dijous “preocupats” pel seu estat de salut i han recomanat que quedi baix supervisió mèdica. En un comunicat, el palau de Buckingham ha informat que la monarca, malgrat tot, es troba “còmoda” i segueix al castell de Balmoral, a Escòcia.

La salut de la reina, que fa temps que experimentava “problemes de mobilitat”, ha empitjorat des que dimarts va rebre Boris Johnson a Balmoral, qui li va presentar la seva dimissió com a primer ministre, i la seva successora, Liz Truss, a qui va encomanar la formació d’un Govern.

El president de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hoyle, va interrompre una al·locució parlamentària per a declarar: “Sé que parl en nom de tota la Cambra quan dic que enviem els nostres millors desitjos a sa majestat la reina i que ella i la família reial estan en els nostres pensaments i oracions en aquest moment”. “Si hi ha alguna cosa més, informarem la Cambra”, va agregar.

Elisabet II, de 96 anys, ha celebrat enguany el seu Jubileu de Platí, que va commemorar els seus 70 anys en el tron, un rècord en la història britànica.

El príncep Carles, hereu de la corona britànica, ja és al castell de Balmoral al costat de la seva mare, mentre que el duc de Cambridge, Guillem, és de camí. La seva dona Catalina quedarà a Windsor amb els seus fills, els prínceps Jordi, Carlota i Lluís, va detallar el palau de Kensington. La princesa Ana, l’única filla d’Elisabet, i els seus germans Andreu i Eduard ja es troben a Balmoral.

Per la seva banda, el ducs de Sussex, Enric, ha viatjat fins a Escòcia per a reunir-se amb la resta de la família reial. Ho ha fet sense la seva dona, Meghan.

08/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris