X

La reina Elisabet II ja descansa a Windsor

El taüt amb la reina ha recorregut els 35 kilòmetres que separen Westminster d'aquest castell, situat als afores de Londres

19/09/2022

La reina Elisabet II ja descansa a Windsor

El taüt amb la reina Elisabet II ha recorregut els 35 kilòmetres que separen Westminster del castell de Windsor, als afores de Londres. La reina ha estat escortada per més d’un centenar de mariners de la Royal Navy. També per milers de persones que s’han apropat fins aquí per donar-li el darrer adeu. El rei Carles III i els seus germans i fills han esperat a l’entrada del castell l’arribada de la monarca. També dos cans de la raça Corgi, els més apreciants per la reina.

A dins, a la capella de Sant Jordi, 800 persones, entre les quals el rei Felip VI, han assistit a una nova cerimònia religiosa oficiada en aquesta ocasió pel degà de Windsor, David Conner, que ha lloat la figura de la monarca. “Enmig d’un món que canvia ràpidament i sovint amb problemes, la seva presència composta i digna ens ha donat confiança per afrontar el futur com ella, amb coratge i esperança“, ha dit el degà.

Felip d’Edimburg

Després dels càntics, la corona i altres símbols han estat retirats del taüt i el fèretre ha descendit a terra en presència dels assistents en aquesta capella, on també roman enterrat el consort de la reina, el príncep Felip d’Edimburg. Després que hagi sonat l’himne de la Gran Bretanya, a poc a poc els assistents han abandonat aquest castell.

19/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris