X

La reina Sofia participa en la recollida de residus marins a Mallorca

Es tracta d'un projecte liderat per Libera i que ha suposat el tancament de la campanya '1 m2 per les platges i les mars'

24/09/2022

La reina Sofia participa en la recollida de residus marins a Mallorca

Redacció

La reina Sofia ha participat, aquest dissabte, en la sensibilització i recollida de residus marins a Mallorca, que el projecte Libera ha organitzat com a tancament de la campanya ‘1 mper les platges i les mars’.

La lluita contra la brutor en els entorns marins i costaners és una de les principals línies de treball del Projecte Libera que impulsa SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes des de fa més de cinc anys. Per això, en el marc de l’acord subscrit entre aquestes organitzacions i la Fundació Reina Sofia, la reina emèrita ha participat en el tancament d’aquesta campanya.

L’expedició va partir del Port d’Andratx. Durant la navegació s’ha tractat la problemàtica del fems en els entorns marins i costaners, així com la importància de prendre una posició activa per combatre-la.

Acompanyada de tècnics i científics, la reina Sofia ha pogut comprovar en primera persona la diversitat i riquesa marina del Mediterrani i la fragilitat de les espècies que hi habiten. En aquest sentit, ha tingut l’oportunitat de participar en la amollada de dues de les tortugues (Llucia i Mitty) que durant aquest estiu s’han vist atrapades en xarxes de pesca fantasma i que, gràcies a la labor tant de Alnitak com del centre de recuperació de tortugues de la Fundació Palma Aquarium, han pogut retornar-se de nou al Mediterrani.

En total, se n’han salvades 60 aquest estiu a les Balears. També ha pogut conèixer com es caracteritza el fems trobat tant en els fons com en la superfície marina i com es filtren els microplàstics que el contaminen gràcies a les explicacions de científics i voluntaris del Projecte Libera.

La col·laboració com una voluntària més de la reina Sofia en la campanya ‘1 m2 per les platges i les mars’ remarca el treball dels més de 6.000 voluntaris que han participat en aquesta campanya de conscienciació de Libera en 279 punts costaners de tot Espanya.

24/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris