societat

La reobertura dels casals de joves de Menorca, condicionada per la reducció d’aforaments

Un dels primers a reobrir és el d'Es Castell que no ha preparat programa d'activitats dirigides

La+reobertura+dels+casals+de+joves+de+Menorca%2C+condicionada+per+la+reducci%C3%B3+d%27aforaments

Un dels serveis afectats per la modificació de les mesures de distanciament social a Menorca aprovada dissabte, és el dels casals de joventut. Dels vuit que hi ha a l’Illa (un a cada municipi) alguns ja han obert les portes, tot i que amb importants limitacions.

Un dels primers Casal de Joves de Menorca que recupera l’activitat és el d’Es Castell. De fet, va obrir l’u d’octubre, després de rebre autorització del Consell. Però només han obert l’espai físic del Casal. A més des de dissabte han hagut de reduir l’aforament màxim de quinze a deu persones i treballar-hi amb grups tancats.

Entre les limitacions que han de complir els casals de joves, també hi destaca que a les activitats dirigides, la cabuda serà de deu persones com a màxim i, en les no dirigides, s’ha de reduir a la meitat de la capacitat que té l’espai on s’ofereix el servei o a un mínim de quatre metres quadrats per persona. Davant de les dificultats que suposa organitzar activitats amb els nous condicionants, de moment, el Casal de Joves d’Es Castell no preparen cap programa. Els seus responsables asseguren que els joves no ho demanen i, a més, la pandèmia ha fet davallar el nombre d’usuaris de forma dràstica.

Està previst que demà dimecres, s’inspeccioni el Casal de Sant Lluís per decidir com i quan tornaran a obrir, mentre que el Punt Jove de Ciutadella ho farà dijous. El consistori ciutadellenc ja ha indicat que, per emprar els espais del servei, s’haurà de reservar plaça.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...