X

Susana Mora: “La representativitat de Menorca al Parlament s’ha de mantenir, l’única opció és augmentar diputats”

La secretària general del PSOE a l'illa i presidenta del Consell respon a la demanda unànime dels partits d'Eivissa perquè es revisi l'equilibri de diputats de cada illa

06/12/2022

Susana Mora: “La representativitat de Menorca al Parlament s’ha de mantenir, l’única opció és augmentar diputats”

El PSOE Menorca i Més per Menorca es posicionen sobre la demanda unànime dels partits d’Eivissa que s’augmenti el seu nombre de diputats al Parlament. La pitiüsa major, amb 150.000 habitants, té 12 representants, mentre que Menorca, amb 96.000, en té 13.

En un debat organitzat per la Fundació Rubió Tudurí, màxims dirigents socialistes i ecosobiranistes menorquins han assegurat entendre la reivindicació eivissenca i que s’abordi la pròxima legislatura, sempre des del consens.

La secretària general del PSOE a l’illa i presidenta del Consell insular, Susana Mora, assegura que la representativitat de Menorca a la cambra autonòmica “s’ha de mantenir” i que “l’única opció que es podria contemplar és “augmentar-ne diputats amb un nombre mínim” per tal que Eivissa aconsegueixi la seva representativitat “més o menys paritària mantenint la fórmula que tenim en aquests moments”.

En aquest sentit, el secretari d’organització de Més per Menorca, Eduard Riudavets, recorda que va ser molt difícil arribar a l’acord actual. Tots dos partits consideren que Menorca no pot perdre diputats.

06/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris