X

La residència de la UIB té prop de 200 estudiants en llista d’espera

"Cercam persones majors que vulguin tenir un estudiant a ca seva", diu la vicerrectora d'Innovació de la UIB, Loren Carrasco

06/09/2023

La residència de la UIB té prop de 200 estudiants en llista d’espera

Mercè Valero

La residència de la UIB espera aquest cap de setmana el desembarcament dels 103 estudiants que hi tenen habitació reservada. Però són molts més els que han quedat sense plaça. Hi ha 192 persones en llista d’espera per a una residència que ja fa molts anys que ha quedat petita.

La vicerrectora responsable de l’àrea, Loren Carrasco, reconeix la necessitat de construir, com a mínim, una nova residència per a un mínim de 150 estudiants. “El conseller d’Educació ens ha dit que es vol posar en marxa ja”, explica, però lamenta que els terminis de l’administració faran que tot plegat s’allargui anys.

Per això, mentrestant, la UIB vol impulsar la bossa d’habitatge, amb una recerca activa de pisos, i posar en marxa el programa ‘Viure i conviure’. Carrasco fa una crida: “Cercam persones majors que vulguin tenir un estudiant a ca seva”.

La UIB també ha mantengut una primera conversa amb Grup Vial, l’empresa que ja ha començat a construir el que s’anuncia com a una nova residència d’estudiants, ubicada a Son Moix. Però no hi ha res tancat.

El que està clar és que falta allotjament assequible per als estudiants. Un jove d’Erasmus explica que ha tengut la sort de trobar “una petita habitació” per 750 euros. És un poc més car que el preu de la tan desitjada residència de la UIB.

06/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris