societat

La residència DomusVi d’Alcúdia, intervinguda amb 18 usuaris hospitalitzats per covid i 3 treballadors positius


La Conselleria de Salut ha ordenat la intervenció de la residència DomusVi Alcúdia després de detectar-se un brot que a dia d’avui ja afecta 15 usuaris i 3 treballadors, i que en les visites successives que l’equip del Servei de Salut ha fet al centre s’ha constatat que les mesures que s’havien adoptat han estat insuficients per frenar la propagació de la COVID-19.

Segons un comunicat de la Conselleria, els casos s’han detectat després que dia 8 es registràs un professional positiu, la qual cosa va implicar l’activació del protocol de brot en residències amb l’aïllament immediat de 5 usuaris i 1 treballador i el cribratge de tot el centre. En aquest moments es troben hospitalitzats 18 residents, 15 positius i 3 més per símptomes de COVID-19, amb diagnòstic encara per confirmar amb nova prova PCR.

La Conselleria ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 del centre de serveis socials de caràcter residencial. Igualment, s’ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, com també de l’equip de personal de la residència i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Balears. A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19.

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha intervingut 12 residències per a gent gran. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca (dues vegades), DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l’Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia (Eivissa), Es Ramal (Menorca), Sant Lluís (Menorca) i Sèniors Pollença i DomusVi Alcúdia. Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

Així mateix, també s’han intervingut tres residències de persones amb discapacitat en la segona onada: Amadiba 325, Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca) i Vuit Vents (Aspace).

Actualment, estan intervingudes DomusVi Alcúdia, Sèniors Inca, Sèniors Pollença, Vuit Vents (ASPACE), Sant Lluís (Menorca), DomusVI Santanyí (prorrogada), Es Ramal (prorrogada).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una escaladora, ferida arran d’una esllavissada de roques a Valldemossa

El succés s'ha produït devers les 11h30 del matí, quan la dona, de 46 anys, es trobava davall de la...

Un nou mort per Covid a Balears i l’UCI al 9,9% d’ocupació

Pel que fa a la campanya de vacunació, Balears ha administrat fins aquest divendres 1.576.543 dosis de la vacuna contra...

Dia per recuperar tot el que la mar s’ha engolit

Els 150 litres que caigueren ahir a Santanyí afectaren sobretot la zona del camp d'en Torrella

Els investigadors esperen que la cura del càncer arribi al 70 per cent dels pacients el 2030

Avui es commemora el Dia Internacional de la Investigació Contra el Càncer