economia

La restauració es treu la pols


Fer netes terrasses, revisar estocs, treure personal dels ERTO’s, contactar amb proveïdors. Són moltes les feines que els restauradors han de fer d’aquí a dimarts amb l’esperança de fer caixa.

És el cas del mític Bar Pesquero del port de Palma on aquest divendres al matí tres treballadores feien net botelles i tassons darrera de la barra que tenen plantada enmig de la terrassa. En Llorenç, el seu propietari, ens ha explicat que el personal està molt content de la tornada, ja que en obrir farà 50 dies que estaven tancats. De moment no tornaran tots. Dels 28 empleats que són, es recuperarà una dotzena.

“Hem fet una neteja vírica i hem tornat a aplicar l’anticovid perquè els nostres clients se sentin segurs”, explica Llorenç, que reclama al Govern més previsió. Diu que necessitaven més dies per preparar-se perquè “ara els proveïdors tenen una allau de comandes i no tenim clar que abans de dimarts ens puguin abastir”.

Miguel, propietari d’un altre establiment amb terrassa davant la Llotja, està content per poder reobrir, però diu que encara no han cobrat els ajuts. El Consell de Mallorca ja els ha aprovat la subvenció del mes de desembre però encara no l’han cobrada. “De set persones que feim feina, de moment, només començarem els dos socis. Quatre o cinc hores de poder tenir obert no ens dona per més”. En Miguel reclama a les autoritats que accelerin la vacunació: “És una emergència social però també econòmica”.

El mateix diu na Margarita, que regenta un establiment de la plaça Drassanes. Critica que el tancament a les cinc del capvespre serà prematur. “No estam contents perquè tancant a les 17 hores la gent no té temps d’anar a dinar.  La gent el que vol és sortir a sopar i tenir la terrassa oberta m’obliga a contractar un personal que no puc pagar”, assegura na Margarita.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els empresaris de la restauració d’Eivissa demanen l’obertura dels espais interiors

PIMEEF Restauració ha abandonat aquest matí la reunió amb el Govern per parlar de les noves mesures

Balears entraria a la llista verda del Govern britànic, segons el diari ‘The Independent’

Negueruela ha demanat que el Govern espanyol consideri les Illes territori insular per poder recuperar la mobilitat amb Alemanya i...

El sector de l’oci infantil se sent abandonat pel Govern

Reclamen una reunió urgent amb el Govern

Menorca es ven de forma diferenciada de la resta de Balears per atreure més turisme

Vol que els principals mercats, espacialment el britànic, tenguin en compte la seva millor situació sanitària