societat

La restauració que recuperarà l’essència de l’església de Santa Maria de Maó

La part superior de l'estructura s'havia malmès per mor d'unes filtracions d'aigua, que hi varen originar taques i despreniments i varen danyar l'ornament artístic

La+restauraci%C3%B3+que+recuperar%C3%A0+l%27ess%C3%A8ncia+de+l%27esgl%C3%A9sia+de+Santa+Maria+de+Ma%C3%B3

L’Absis de l’església de Santa Maria, a Maó, recupera el seu estat original gràcies al projecte de restauració que s’hi du a terme. La part superior de l’estructura s’havia malmès per mor d’unes filtracions d’aigua, que hi varen originar taques i despreniments i varen danyar l’ornament artístic. Ara els feligresos senten missa entre bastides, però el resultat pagarà la pena.

Tothom qui passegi, a mitjan matí, pel centre de Maó, sentirà com repiquen unes campanes… És l’església de Santa Maria, situada al cor de la ciutat i que esdevé un dels edificis més emblemàtics de Maó. Des del passat mes d’octubre, les misses tenen una estètica diferent: una llarga tela blanca cobreix gran part del seu interior, damunt l’altar, tapa una bastida de més de 20 metres, que arriba al sostre de l’església.

Les pluges de fa uns anys varen malmetre la part superior de l’absis, tot i que el 2010 es va fer una petita intervenció a l’exterior de l’edifici per evitar que hi tornés a entrar la pluja, però l’aigua que ja s’havia filtrat, havia causat taques i despreniments que varen afectar la volta i varen danyar l’ornament artístic, fins al dia d’avui, que ha començat la seva restauració.

L’objectiu és recuperar els elements artístics de l’absis, que daten de principis del segle XIX, però aplicant materials moderns. Es pensava que només s’havia perdut un 30% de la capa pictòrica de l’absis, però en realitat la pèrdua de policromia superava el 80%.

Les feines de restauració, que han costat 138 mil euros arribats de donacions, tenen previst acabar a mitjans del mes que ve, i que així les misses durant Setmana Santa, recuperin el seu aspecte original.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol