X

La ruta de pessebres d’Alaior que uneix les generacions

Més de 70 persones han visitat els sis betlems que formaven part d'aquest itinerari; entre els quals el de Sant Diego, recuperat el 2019

26/12/2023

La ruta de pessebres d’Alaior que uneix les generacions

La tradició dels betlems es remunta a fa ja 800 anys i l’escena del naixement forma part de l’imaginari col·lectiu. El Centre d’Estudis d’Alaior fa 14 anys que organitza una ruta de visites a diferents betlems, perquè cada un té les seves peculiaritats. Una tradició que uneix les generacions.

La ruta ha començat a l’església de Santa Eulàlia i d’allà s’ha mogut al convent de Sant Diego, on es va recuperar el betlem públic el 2019. Allà també s’ha ubicat el pessebre dels antics alumnes de la Salle, que ja té 107 anys d’història.

A més, enguany hi han participat tres particulars que obren les portes de casa seva a les més de 70 persones que han acudit enguany a fer la ruta. La realitat és que cada cop són menys les famílies particulars que s’animen a mostrar els seus pessebres; i els que queden, coincideixen que s’hauria d’intentar fomentar més aquesta tradició.

26/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT