cultura

La Sagrada Família encén l’estrella de la nova torre de la Mare de Déu

Una festa popular ha iniciat els actes d'inauguració d'aquesta torre


El temple de la Sagrada Família de Barcelona ha viscut aquest dimecres una fita important després d’inaugurar la torre de la Mare de Déu amb l’encesa per primera vegada de l’estrella que la corona. La torre, de 127 metres d’altura, és la segona més alta del temple, només superada per la de Jesucrist, que estarà rematada per una creu i aconseguirà els 172 metres d’altura.

“Jo crec que avui Antoni Gaudí, des del cel, contempla emocionat aquesta escena que nosaltres estem contemplant”, ha assenyalat l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal espanyola, Joan Josep Omella, el qual minuts abans de l’encesa de l’estrella ha benit la torre de la Mare de Déu.

Omella ha dit que, “sense pretendre-ho, el temple de la Sagrada Família és l’emblema de Barcelona” i un dels més “bells i impressionants de tot el planeta”. En l’homilia que ha pronunciat en l’acte litúrgic que ha precedit la inauguració de la torre, Omella ha elogiat a l’arquitecte, Antoni Gaudí. Ha recordat que la Sagrada Família va ser “el centre de la vida professional” de Gaudí, en el qual va treballar “durant 43 anys i els dotze últims de manera exclusiva”.

L’estrella es va col·locar dilluns passat 29 de novembre, en una estructura que té un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones. Feta de vidre texturitzat amb una estructura d’acer inoxidable en les arestes, els cristalls es veuran il·luminats pel sol durant el dia i, durant la nit, la llum sorgirà de l’interior, des dels focus instal·lats en les bases de les puntes.

La torre de la Mare de Déu no serà visitable, donat que està buida per dins, perquè el seu objectiu és que entre la llum per les 800 finestres que té i vagi sobre l’altar del temple.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els cinemes de les Balears només arriben al 30% del públic d’abans de la pandèmia

L'assistència d'espectadors s'ha recuperat lleugerament i hi ha moderat optimisme de cara al 2022

Els petits comerciants de Menorca tornen a sortir al carrer per celebrar Sant Antoni

Amb el producte local com a principal protagonista, a Maó més d'una quinzena de paradetes donen vida a l'Esplanada

279 paraules i 319 expressions: el recull convida a reflexionar sobre la pèrdua del lèxic de Menorca

La segona recopilació ''Espigolant'', de Francesc Riudavets i Patrícia Romero, inclou mots en desús que s'afegeixen a la primera publicació

Menorca ja és oficialment amfitriona de la Plataforma de les Regions Europees de Gastronomia

L'acte inaugural dona el tret de sortida a un extens programa d'activitats que es desenvoluparà durant tot l'any