La selecció espanyola es queda a les portes de la final

Itàlia aconsegueix eliminar l'equip de Luis Enrique als penals de la semifinal

07/07/2021

Quedar a les portes d’una final és dur, si ho fas a la tanda de penals encara cou un poc més, però si, a més, completes un dels millors partits del torneig i no te’n dus el premi gros encara fa més mal.
Espanya comença el partit amb la iniciativa i Dani Olmo pot marcar el primer en aquesta acció que salva Donnarumma. Itàlia també hi té la seva amb aquest xut d’Emerson al travesser.
La segona part comença amb una ocasió per a cada equip, primer Busquets frega el gol i, tot seguit, Chiesa ho prova amb aquest xut que atura Unai Simón. A la següent, però, no fallaria. Passada d’Insigne a l’espai. Laporte desbarata l’acció, però la pilota queda morta. Chiesa l’agafa i col·loca un xut perfecte per batre el porter basc. Golàs dels italians per avançar-se en el marcador al minut 60. 1 a 0.
Espanya no abaixa els braços i cerca l’empat, però no està encertat. Fins al 80. Bona combinació entre Morata i Dani Olmo. El català la deixa a l’espai i el 9 no falla davant Donnarumma. Gol del davanter madrileny que supera Fernando Torres com a màxim golejador espanyol a les Eurocopes amb 6 dianes. El partit s’anava a la pròrroga. Espanya surt amb força i està a prop de l’UN a 2, però el porter, la defensa i la mala sort, evitaren el gol. El bitllet per a la final es decidiria des dels onze metres.
La tanda de penals comença calcada per a les dues seleccions. Unai Simón atura el xut de Locatelli i Dani Olmo envia la pilota massa alt. Els següents llençaments acabaren en gol. Belotti, Gerard Moreno, Bonucci, Thiago i Bernardeschi no fallen. El cinquè i darrer d’Espanya és per a Morata, que falla.

Jorginho amb tota la sang freda del món transforma el darrer penal que dona el pas a la final a Itàlia. Espanya diu adeu a l’Eurocopa, però s’acomiada amb honors.