X

La sèrie ‘Mateu Orfila. La ciència del crim’, coproduïda per IB3, nominada als premis de l’associació Prodocs

És una minisèrie de quatre capítols que mostra la vida del maonès que es convertí en una celebritat en el món de la medicina per ser considerat el pare de la toxicologia moderna

07/05/2024

La sèrie ‘Mateu Orfila. La ciència del crim’, coproduïda per IB3, nominada als premis de l’associació Prodocs

La minisèrie documental de quatre capítols ‘Mateu Orfila. La ciència del crim’, ha estat nominada per l’associació de Productores de Documentals, ProDocs, entre les quatre produccions que competiran per alçar-se amb el guardó al de millor sèrie documental.

La producció dedicada a Mateu Orfila està nominada entre les millors sèries documentals televisives. ‘Mateu Orfila. La ciència del crim’ és una minisèrie de quatre capítols, rodada a Menorca, que mostra la vida del menorquí Mateu Orfila, que es va convertir en una celebritat en el món de la medicina per ser considerat el pare de la toxicologia moderna i el creador de la ciència forense tal com s’entén actualment.

La sèrie es va estrenar el novembre passat a IB3 Televisió.

En la categoria millor sèrie documental, la producció illenca competeix amb ‘El forense’, produït per BAS Broadcaster i Minifilms (3Cat); ‘La maledicció del Windsor’, de Produccions del Barri (Discovery/HBO Max); i ‘Núñez’, produït per Abacus i 3Cat (3Cat). Quant a l’altra categoria, la de millor documental unitari televisiu, aspiren al premi ‘Amén: Francisco respon’, de Produccions del Barri (Disney+); ‘L’amarga lluita del noi del sucre’, d’Abacus i 3Cat; ‘Les mil vides de Jorge Semprún’, de Minimal Films, TVE i ART (RTVE Play), i ‘Negrers, la Catalunya esclavista’, d’Abacus i 3Cat (3Cat).

La decisió definitiva dels membres de ProDocs es donarà a conèixer a la gala de clausura del festival DocsBarcelona, que tindrà lloc dissabte al Teatre CCCB, a Barcelona.

Podeu tornar a mirar aquesta sèrie documental a IB3 a la carta, fent clic aquí.

07/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris