X

La sèrie que vol dur la “caça d’OVNIS” de Sóller dels 80 a la pantalla

Maria Calafat i Marta Mesquida encapçalen el projecte "La Grieta", en fase de desenvolupament

04/08/2021

La sèrie que vol dur la “caça d’OVNIS” de Sóller dels 80 a la pantalla

Serra de Tramuntana, any 1988. En un món de misteris i fenòmens estranys, un investigador d’ovnis apareix mort. Què ha passat? Què s’amaga entre tants misteris… i dins la mar? És la premissa de La Grieta, un projecte de sèrie que preparen dues mallorquines: Maria Calafat i Marta Mesquida.

Calafat n’és la creadora. Aquesta doctora en física, amb l’aturada forçada per la pandèmia va trobar el temps que sempre havia volgut per escriure el projecte, “un encreuament entre Expediente X i Twin Peaks“. “Tot això ve d’aquella època dels caçadors d’ovnis”, explica Calafat. “De fet, era gent de Sóller que es dedicava a fer fotografies, que deia que tenia contacte amb extraterrestres o que n’havia vist naus… Hi ha molta premsa de l’època que hi fa referència”.

La idea va ser seleccionada per presentar-se al darrer Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i ara és un dels 20 projectes triats per la plataforma Netflix i l’associació de dones cineastes CIMA per entrar dins un programa de formació. En el propers mesos en faran el teaser, la bíblia i un capítol pilot.

La intenció de Calafat és “crear un projecte de Mallorca, fet i produït a Mallorca, però que viatgi internacionalment“. El futur d’aquesta idea, que per ara ha agradat allà on s’ha presentat, dependrà de l’interès de productores i plataformes, un altre món ple de misteris.

04/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris