societat

La setmana que ve es començarà a vacunar els grans dependents

Fins ara han arribat a les Illes 35.460 dosis de Pfizer i 1.500 de Moderna. Se n'han administrat 26.380, el 73 per cent


Davallen els contagis a les Balears. Avui la incidència acumulada a 14 dies és de 509 casos per cada cent mil habitants. De 273 a mallorca, 365 a Menorca, 1911 a Eivissa i 88 a Formentera. La taxa de positivitat se situa així en el 6%. Mallorca és ara mateix l’illa amb la davallada més clara, mentre que a Eivissa els contagis s’estabilitzen a nivells encara molt elevats. Javier Arranz, portaveu del Comitè de Mallaties Infeccioses de les Balears, ha explicat aquest dimecres que tot i la tendència és de descens això encara no es veu als hospitals. Preocupa, diu, l’estat de les Unitats de Cures Intensives, que en aquests moments estan al 69 per cent de la seva capacitat. Per això diu Arranz és important no davallar la guardia i mantenir encara durant unes setmanes les restriccions, perquè qualsevol repunt ara tendria greus conseqüències.

Mentrestant continua el procés de vacunació. Aquesta setmana s’administra la segona dosi del vaccí al personal de primera línea que lluita contra la Covid19 i la primera dosi a la resta de professionals sanitaris. Diumenge es donarà per tancat la vacunació a les residències. En total s’haurà inmunitzat a 7.616 usuaris i treballadors d’aquests centres. Dia 8 de febrer serà el torn dels grans dependents, en total 4.436 persones. Fins ara han arribat a les Illes 35.460 dosis de Pfizer i 1.500 de Moderna. Se n’han administrat 26.380, el 73 per cent.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica