X

La Seu estrena nou projecte expositiu després de 40 anys

S'hi exposen una cinquantena de peces, que ara s'agrupen seguint una narrativa. I s'han incorporat peces noves

09/01/2024

La Seu estrena nou projecte expositiu després de 40 anys

Després de més de 40 anys de la darrera intervenció museogràfica, la Catedral ha decidit renovar el seu projecte expositiu. S’hi exposen una cinquantena de peces que ara s’agrupen seguint una narrativa. I s’han incorporat peces noves.

El Llibre de la Cadena va començar a escriure’s al segle XIII. Fins ara havia estat custodiat a l’Arxiu Capitular de Mallorca, però des d’ara el podeu trobar al Museu de la Seu. És una de les noves peces que s’han incorporat a la col·lecció, així com aquesta Corona de la Mare de Déu Morta.

La Catedral estrena nou projecte expositiu. “S’ha optat per una nova museologia i una nova museografia. Hem de tenir en compte que es fa aquest canvi després de 40 anys amb la mateixa museografia. “Mantenim les vitrines, però hem fet una renovació interior: nous suports, nous panells”, afirma Cristina Ortiz, cap de l’Àrea de gestió cultural de la Seu. “Antigament, era un espai expositiu amb diferents peces, però no seguien un fil conductor entre elles i ara s’ha cercat aquesta narrativa que relaciona aquests tres espais.” El viatge comença a la sagristia dels Vermells, on es fa visible la història de la Seu i la seva dedicació a la Mare de Déu.

La sala capitular gòtica explica l’encarnació de Jesucrist a través dels sants, a partir de pintures i retaules gòtics. Finalment, la sala capitular barroca exposa la celebració de la Fe, la veneració de les relíquies, i la importància dels sagraments. Una museografia que es basa i complementa amb el Museu d’Art Sacre de Mallorca.

09/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT