X

‘La Silla Vacía’, una manera de compartir el dolor per reconciliar-se amb Nadal

Aquesta iniciativa de Palma Compassiva reuneix gent que ha perdut qualque ésser estimat durant les festes, i entre tots s'ajuden per intentar superar-ho

23/12/2023

‘La Silla Vacía’, una manera de compartir el dolor per reconciliar-se amb Nadal

Reunits a una habitació, conversant, compartint, meditant, escoltant lletra i música. Formen part de ‘La Silla Vacía’, una iniciativa de Palma Compassiva que vol ajudar aquelles persones que a les dates nadalenques no es troben còmodes. Al revés, ho passen malament perquè una persona estimada ja no hi és.

“És un acte molt guaridor, perquè aquesta gent, per Nadal, on tothom s’ho ha de passar bé, no saber ben bé on ficar-se, perquè pateixen, el mal s’accentua. I per a ells ser aquí en aquest context tan amorós i amb tanta cura, els fa reconciliar-se una mica amb aquestes dates”, assegura Marian Caro, de Palma Compassiva.

Saskia Torner va perdre la seva filla, na Noa, el dia de Nadal de l’any passat per una malaltia neurodegenerativa. Tenia 23 mesos. Va pair el mal i es va posar en marxa per ajudar qui passi per un tràngol similar.

“Vaig decidir explicar a través de les xarxes socials allò que hem viscut, i m’ha ajudat a amollar, a normalitzar ni que sigui un poc la mort, a alliberar-me, a no retenir coses que si les tenc dedins, em fan mal. I explicant el meu dolor, sent que estic ajudant els altres”, indica Torner.

I així, entre l’ajuda d’uns i altres, i l’autoajuda també, persones com aquestes troben consol i es reconcilien amb aquestes dates tan especials.

Notícies relacionades >

23/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT