economia

La Sindicatura de Comptes detecta que l’IBSalut supera el límit de despesa en 200 milions d’euros

L'òrgan fiscalitzador recomana millorar la gestió del departament


L’IB Salut va sobrepassar en devers 200 milions d’euros el seu límit de despesa l’any 2017. És una de les incidències detectades per la Sindicatura de Comptes en l’informe sobre els comptes generals de la comunitat, que l’òrgan fiscalitzador ha lliurat al Parlament, i que inclou 61 recomanacions per millorar l’administració dels comptes per als següents exercicis.

En termes generals la situació financera de les Balears el 2017 ( el darrer exercici de què s’ha elaborat l’informe) va ser bona. Ara bé, la cartera de Salut és una de les que genera incompliments, que el Síndic Major, Joan Rosselló, atribueix a una dotació pressupostària insuficient. El síndic recomana també prendre mesures en la gestió d’aquest servei.

“Si els ingressos evolucionen a una velocitat inferior a com ho fa la despesa evidentement hi ha un desequilibri”, ha explicat Rosselló, qui afegeix que “la despesa que no estava contemplada es menja el pressupost de l’exercici següent”.

L’informe alerta també que la comunitat va superar el límit de les retribucions de personal fixat per l’Estat en un percentatge no gaire elevat, diu Rosselló, qui preveu que l’incompliment es mantengui en l’exercici 2018 mentre que n’espera una correcció per la’any següent.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

Dos de cada tres projectes de l’Impost de Turisme Sostenible a Menorca encara ni s’han iniciat

Sols se n'ha executat del tot 1 dels 23 aprovats, però el Govern garanteix que els fons compromesos no es...

Agafar vergonya de volar i consumir productes locals: les claus per reduir l’impacte del turisme

El GOB reclama també mesures fiscals seguint el model alemany, que ha duplicat l'impost d'aviació als trajectes curts