X

La Sindicatura de Comptes recomana suprimir 10 organismes municipals

La llista linclou l'entitat local de Palmanyola, la Fundació Ciutadella Cultura i el Patronat d'Esports d'Inca

22/02/2021

La Sindicatura de Comptes recomana suprimir 10 organismes municipals

La Sindicatura de Comptes recomana als ajuntaments de les Balears estudiar la dissolució de 10 organismes dependents dels ajuntaments que considera “inoperants” o “poc actius”. Un d’ells és l’entitat local menor de Palmanyola, l’única de les Balears. Segons ha declarat a IB3 Notícies el cap de l’àrea d’ajuntaments de la Sindicatura, Fernando Toll-Messía, “no té gaire sentit l’existència de l’entitat local de Palmanyola perquè és un nucli petit que està molt a prop de Bunyola. Aconsellam que es dissolgui i s’integri totalment dins el municipi de Bunyola”.

El darrer informe de la Sindicatura sobre els comptes dels ajuntaments també posa en qüestió l’existència de la Fundació Ciutadella Cultura, el Patronat Municipal d’Esports d’Inca o el Consorci de Promoció Turística de la Platja de Muro, entre d’altres.

La Sindicatura de Comptes insisteix, un any més, en que els ajuntaments petits i limítrofs es fusionin o almanco comparteixin serveis, per tal d’estalviar i ser més eficients.

L’informe referit a l’any 2018 aconsella reduir el cost mitjà per empleat públic, que és de 43.248 euros per any (incloent el cost de la Seguretat Social). Els empleats municipals que més cobren són els de Palma i Capdepera, per damunt dels 51.000 euros anuals, i els de Sant Llorenç des Cardassar. Els que tenen sous més baixos són els de Maria de la Salut, Vilafranca de Bonany i Campanet, amb poc més de 20.000 euros.

Els ajuntaments van tancar 2018 amb uns romanents de tresoreria de 721 milions d’euros. Una xifra que la Sindicatura considera “excessiva”, però que en els exercicis 2020 i 2021 es podrà reduir gràcies a la flexibilització de les regles de despesa a nivell estatal per fer front a la Covid-19.

 

22/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris