SOCIETAT

La Sindicatura de Greuges de Menorca demana recuperar l’atenció presencial sense cita prèvia dels serveis públics

Ja no hi ha cap ajuntament que l'apliqui de forma completa, però el Consell Insular encara la manté


A Menorca, a poc a poc, s’acaba l’obligació de demanar cita prèvia per anar presencialment als Serveis d’Atenció Ciutadana. La majoria d’Ajuntaments ja no ho apliquen -alguns han deixat de fer-ho els darrers dies-, però el Consell Insular encara ho té pendent, tot i la petició de la Sindicatura de Greuges de Menorca.

Els responsables de la Sindicatura que -formalment- fiscalitza la relació entre el Consell i la ciutadania, van remetre la recomanació de deixar d’exigir la cita prèvia, fa dues setmanes, a l’administració insular i als quatre ajuntaments que hi estan adherits: Es Castell, Sant Lluís, Ferreries i es Mercadal. Segons els síndics, els dos darrers mai l’han demanada, mentre que Es Castell i Sant Lluís l’han deixat d’aplicar, formalment, la setmana passada.

En el cas del Servei d’Atenció Ciutadana del Consell Insular, la resposta encara no ha arribat a la Sindicatura, de manera que l’administració insular continua demanat la cita prèvia per poder ser atès presencialment. La síndica Gràcia Seguí detalla que varen trametre la recomanació a finals d’octubre, “el Consell ha contestat que ho passaven al departament corresponent i ho estudiaran”.

Pel que fa a la resta de municipis, els quatre que no estan adherits a la Sindicatura de Greuges de Menorca, responsables municipals informen que a Maó la majoria de tràmits ja es poden fer sense cita prèvia, a Ciutadella només es manté un tràmit amb cita -el que més cues genera- a Alaior ho llevaran dijous i a Es Migjorn Gran mai ho han exigit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |