La síndrome postvacacional es pot veure agreujada enguany per la pandèmia

Els psicòlegs esperen un repunt de casos d'estrès i ansietat

La+s%C3%ADndrome+postvacacional+es+pot+veure+agreujada+enguany+per+la+pand%C3%A8mia

Acaben les vacances i passam de la platja… a l’oficina. Un canvi de rutines i horaris que afecta unes persones més que a d’altres i es coneix com a síndrome postvacacional. Enguany, els psicòlegs adverteixen que els efectes d’aquest canvi poden ser encara més marcats. S’hi suma la incertesa de si ens contagiarem, podrem tornar a la feina o si els fills podran anar a l’escola.

Segons la psicòloga Margalida Serra, “la motivació per tornar a la tasca és menor”, tenim més preocupacions que “impliquen dormir pitjor, en conseqüència descansam menys i ens sentim més cansats”, fins al punt en què es converteix “en un cicle viciós”. A més, apunta Serra, molta gent ha descartat viatjar per por o per les dificultats afegides a causa del coronavirus. Després de mesos d’un confinament sever, no poder sortir de l’illa pot haver generat una sensació de claustrofòbia.

Per tot plegat, els psicòlegs esperen un increment dels casos d’ansietat o estrès. De fet, segons el psicòleg Jaume Reynés, ja s’està notant un repunt “bastant important” de gent que demana la baixa mèdica o es planteja fer-ho per situacions d’estrès o ansietat. Per evitar arribar en aquest extrem, els experts recomanen assumir que la situació no depèn de nosaltres i acceptar la nova normalitat. També tenir un pla B per si les coses no surten com s’espera i ens veim obligats a fer quarantena. El pitjor que podem fer, hi afegeixen, és pensar que a nosaltres això no ens passarà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ilyas Chaira, desequilibri i joventut per a la UD

L'internacional pel Marroc va finalitzar la temporada passada en disciplina del primer equip del Girona

La UD Eivissa i altres 10 clubs denuncien les males pràctiques d’atres equips

Volen que es persegueixi l'incompliment de les normes de rigor econòmic o la competència deslleial en la contractació de jugadors

El temps per al cap de setmana: més niguls i qualque ruixat

Tindrem temperatures màximes de 30ºC i una sensació de basca acusada

Comencen les Converses Literàries De Formentor

L'escriptor Cees Nooteboom rebrà el Premi d'aquesta edició de forma telemàtica