X

La sisena edició d’Alergo-Menorca reivindica la manca d’al·lergòlegs a les Balears

Segons les recomanacions de l'OMS, a les Balears hi hauria d'haver entre 15 i 20 al·lergòlegs, però només hi ha una especialista

13/05/2022

La sisena edició d’Alergo-Menorca reivindica la manca d’al·lergòlegs a les Balears

Arrenca a Menorca la sisena edició d’Alergo-Menorca, el congrés sobre al·lèrgies que reuneix especialistes de tot l’estat. Sobre la taula hi ha una reivindicació històrica: la manca d’al·lergòlegs a les Balears, on només hi ha un especialista. Segons les recomanacions de l’OMS, a les Balears n’hi hauria d’haver entre 15 i 20.

Cada vegada són més les persones que pateixen al·lèrgies a les illes… De fet, UNA de cada 4 persones pateix algun tipus d’al·lèrgia. Una situació però que, a les illes, xoca amb la manca d’al·lergòlegs a la sanitat pública i que, segons els especialistes, fa que molts pacients no estiguin ben diagnosticats. Així ho han denunciat, avui capvespre a l’Ateneu de Maó, durant la sisena edició d’Alergomenorca, el congrés sobre al·lèrgies que ha arrencat avui a Menorca.

Mentre l’OMS recomana tenir un d’aquests especialistes per cada 50.000 habitants, a les Balears només n’hi ha una que visita a Son Espases. Els pacients que són atesos a la sanitat pública són derivats d’altres especialistes com dermatòlegs, pediatres o pneumòlegs i d’altres han d’anar a la privada.

Alergomenorca s’ha centrat enguany en les masto-ci-to-sis, una malaltia rara que afectaria unes 15 persones a Menorca, però difícil de diagnosticar per part dels professionals sanitaris precisament perquè és poc habitual.

13/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris