X

La situació a Catalunya és molt crítica i Múrcia es planteja confinar tres municipis

Quim Torra assegura que els pròxims deu dies són decisius

27/07/2020

La situació a Catalunya és molt crítica i Múrcia es planteja confinar tres municipis

Davant l’augment continuat de nous casos de coronavirus a Espanya, especialment la darrera setmana, els governs autonòmics s’han vist obligat a endurir les restriccions i així poder contenir la pandèmia. Ara bé, segons el govern estatal, és un escenari de control de la pandèmia, ja que els brots estaven prevists.

Catalunya és de les comunitats autònomes amb més incidència del virus i avui, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que la situació és massa crítica i molt preocupant. Ha explicat que els pròxims deu dies són decisius i ha recordat que molts territoris catalans estan a “l’avantsala de la situació prèvia de març, quan es va prendre la decisió de confinar“. També ha aprofitat la ocasió per demanar solidaritat i un esforç col·lectiu als ciutadans per redreçar la situació.

Per altra banda, el govern murcià es planteja confinar els municipis de Múrcia, Lorca i Mazarrón per un increment important de nous contagis. Tots ells vinculats a l’oci nocturn.  Els podria fer retrocedir fins a la Fase 1 de desescalada. En veure com evoluciona la situació en les pròximes hores, decidiran si s’aplicaran les mateixes mesures que a Totana. Destacar que a tota la regió ja han comptabilitzat 459 casos actius.

Juntament amb Catalunya, l’altra territori que preocupa és Aragó, on s’han notificat 738 casos nous aquest cap de setmana.

27/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT