X

‘La sociedad de la nieve’, del català Juan Antonio Bayona, candidata espanyola a millor pel·lícula internacional als Oscar 2024

La celebració de la 96a edició dels premis de l'Acadèmia de Hollywood tendrà lloc el pròxim 10 de març

20/09/2023

‘La sociedad de la nieve’, del català Juan Antonio Bayona, candidata espanyola a millor pel·lícula internacional als Oscar 2024

/ Netflix.

‘La sociedad de la nieve’, el film del cineasta català Juan Antonio Bayona sobre la tragèdia aèria dels Andes el 1972, ha estat la pel·lícula espanyola triada pels acadèmics per representar Espanya en la 96a edició dels premis de l’Acadèmia de Hollywood, que tendran lloc en el Dolby Theatre de Los Angeles el pròxim 10 de març, en la categoria de millor pel·lícula internacional.

Els acadèmics ja van triar el 7 de setembre passat les tres cintes finalistes d’entre els llargmetratges estrenats enguany. Així, en la carrera cap a la candidatura final, han quedat fora, finalment, ‘20.000 especies de abejas’, òpera prima d’Estibaliz Urresola, i ‘Cerrar los ojos’, dirigida per Víctor Erice.

Ara, ‘La sociedad de la nieve’ inicia el seu camí cap als Oscar, esperant a saber si entra a la coneguda com a shortlist de 10 títols de l’Acadèmia, que es donarà a conèixer el 21 de desembre. També s’espera que el 23 de gener s’anunciïn els 5 finalistes d’aquesta categoria a millor pel·lícula estrangera.

L’actriu Bàrbara Lennie ha estat l’encarregada de llegir aquest dimecres el resultat de la votació final dels membres de l’Acadèmia de Cinema, que han triat la pel·lícula de Bayona enfront de les altres dues finalistes.

L’any passat la candidatura espanyola va recaure en ‘Alcarràs’, de Carla Simón, que no va aconseguir entrar en les cinc finalistes dels Oscar.

20/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris