menorca

La superfície agrària ecològica es dispara un 10% a Menorca

També creixen les explotacions ramaderes ecològiques, que passen de 82 a 92


Menorca lidera el creixement de la producció ecològica a Balears. Així es desprèn de les dades del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica corresponents al 2019. La superfície agrària destinada a la producció ecològica ha crescut per sobre del 10% i ja compta amb més de 6.000 hectàrees declarades, la meitat de les quals concentrades a Maó i Ciutadella. Jeroni Vera, director tècnic d’aquest organisme, assegura que aquest increment sorgeix com a resposta a un augment constant de la demanda i especifica la particularitat de Menorca en aquest creixement és que les finques solen ser més grosses, de manera que cada alta o baixa té un impacte important en el volum total.

També creixen les explotacions ramaderes ecològiques, que passen de 82 a 92. Des del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica matisen que comptabilitzen cada tipus de ramat, ja sigui boví, oví o avícola, de manera que una mateixa finca pot comptabilitzar 3 explotacions diferents. El més habitual és la producció de vedella, tot i que la gran demanda d’ous ecològics està disparant la seva producció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Represa de luxe del Principal de Maó amb Marco Mezquida i noves mesures de seguretat

La capacitat del teatre s'ha reduït a menys d'un 50%, unes 300 localitats

Alaior reclama la posada en marxa amb urgència de la línia d’autobús amb Cala en Porter

Des del Consell proposen al consistori un "exercici de reflexió" i li recorden que la línia és "extremadament" deficitària

13 empreses de Menorca són ja marca ‘Reserva de Biosfera’

Actualment, hi ha 15 empreses en procés de tramitació

Arrenca a Maó una nova edició de les ‘Nits de música al carrer’

5 actuacions simultànies a 5 espais emblemàtics de la ciutat a partir de les 8 i mitja del vespre