X

La taula de diàleg sobre Catalunya es reunirà cada mes per cercar ‘consensos’

La portaveu del Govern central, Maria Jesús Montero, ha afirmat que no esperen 'fruits a curt termini'

26/02/2020

La taula de diàleg sobre Catalunya es reunirà cada mes per cercar ‘consensos’

Redacció

Durant la primera reunió de la taula de diàleg, el Govern central i el Govern de la Generalitat han pactat fins a quatre punts. Han acordat que la reunió sigui de forma mensual i que se celebri de manera alterna a Barcelona i a Madrid.

Quim Torra ha dit que segueix defensant l’autodeterminació de Catalunya, però que no ha rebut cap resposta clara per part del Govern. Tot i això, ha dit que la delegació catalana no s’aixecarà de la taula de diàleg.

La ministra i portaveu del Govern central, Maria Jesús Montero, ha assegurat que, conscients de les diferències i que la negociació és complicada, no esperen ‘fruits a curt termini‘.

Els governs català i espanyol veuen aquesta ronda de trobades com una oportunitat històrica per abordar un conflicte polític. La delegació catalana està integrada per vuit persones. Encapçalada pel president i el vicepresident de la Generalitat, Quim Torra i Pere Aragonès, també en formen part dos consellers: el de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. També hi ha tres diputats: Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, i Marta Vilalta i Josep Maria Jové, d’Esquerra Republicana de Catalunya. I l’excap de gabinet de Torra i Carles Puigdemont, Josep Rius.

26/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris