menorca

La temporada de llagosta arrenca amb molta incertesa a Menorca per la manca de demanda

La temporada passada l'escassetat de demanda va fer que només es pesqués una tercera part de les captures de 2019

La+temporada+de+llagosta+arrenca+amb+molta+incertesa+a+Menorca+per+la+manca+de+demanda

Arrenca la temporada de la llagosta, amb molta incertesa -per segon any- per la manca de demanda causada per la pandèmia. De moment, de fet, ben poques barques han sortit a capturar-ne.
El que sí que es comença a veure, de bell nou, són gambes als mercats de Menorca. Feia gairebé mig any que no n’apareixien i ara, en arribar el bon temps, tornen a lluir a les parades...tot i que una mica més cares que de costum.

La pandèmia també es deixa notar, i de manera ostensible, en el sector pesquer de Menorca; en especial pel que fa a la llagosta. Després de set mesos de veda, els pescadors no tenen gens clar com anirà la temporada actual. Tot dependrà de la demanda de restaurants i majoristes i aquesta està absolutament vinculada als visitants. La temporada passada l’escassetat de demanda va fer que només es pesqués una tercera part de les captures de 2019. I aquesta incertesa es manté.

Mentre els pescadors estan en espera de com evoluciona la demanda de llagosta, l’atenció se centra en un altre producte de màxima qualitat: la gamba de Menorca. Feia mesos que no en pescaven perquè no en trobaven. Una situació que va fer que per Nadal no n’hi hagués de fresques i que ara comença a millorar. El problema no és nou, es repeteix cíclicament, però que mai no s’havia allargat tant.

No hi ha estudis científics que clarifiquin les causes d’aquesta escassetat, però al mercat l’elevada demanda i la baixa oferta fa que els preus pugin.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears vol vacunar la primera dosi a la població major de 60 anys en el menor temps

Des d'aquest dilluns, ja poden demanar cita per rebre el vaccí les persones nascudes entre els anys 1957 i 1960....

Ciutadella permetrà que els bars i restaurants des Born ampliïn les seves terrasses damunt la plaça

L'Ajuntament aprovarà aquest dijous un canvi de normativa que només es podrà aplicar mentre l'ocupació dels locals segueixi restringida

Càritas posa en marxa un taller a Menorca per restaurar bicicletes robades

La iniciativa fomenta l'ocupació de persones que no tenen feina i permet la creació de 8 places de formació

La Galeria Gayón s’inaugura amb l’obra de l’artista veneçolà Carlos Cruz-Díez a la seva façana

Es tracta del muntatge 'Inducció Cromàtica a doble freqüència', una obra que mesura gairebé 6 metres d'alt i està concebuda...