economia

El 30% dels treballadors públics de les Balears tenen un contracte temporal

En el sector privat, la taxa de temporalitat és vuit punts inferior


El percentatge de contractes temporals al sector públic és superior al del sector privat des del 2018. Aquesta tendència s’ha agreujat des de l’inici de la pandèmia. Diversos sindicats denuncien que s’abusa de la figura de l’interí i que això es tradueix en un pitjor servei al ciutadà.

El preu elevat de l’habitatge a les Illes dificulta la contractació de personal sanitari. Sobretot, segons SATSE, perquè les ofertes són per molt poc temps. “Si tenguéssim les plantilles dotades adequadament i tot el personal cobert amb places fixes, no ens passaria això”, diu Jorge Tera, secretari general del sindicat a les Balears.

Segons la darrera Enquesta de Població Activa, el tercer trimestre de l’any, el 30,8 per cent de treballadors públics de les Balears tenien un contracte temporal. En el sector privat, la taxa de temporalitat és vuit punts inferior.

L’elevat nombre d’interins respon, en part, a la contractació urgent per la pandèmia. Però els sindicats avisen que el problema ve d’enrere. “A l’Ib-Salut fan feina de manera contínua unes 4.500 infermeres, i més de 2.000 ho fan amb treballs temporals”, explica Tera.

Ja fa 10 trimestres que la taxa de temporalitat al sector públic és superior a la del privat. Un fet insòlit almanco des del 2002, quan comença a haver-hi dades.

També al SEPE, organisme que tramita els ERTO, els sindicats diuen que l’elevada rotació de personal perjudica l’usuari. “Estam tots saturats, l’usuari està enfadat perquè els terminis són llarguíssims i això, per desgràcia, no canviarà, diu Maria Fernández, delegada sindical del CSIF al SEPE. Expliquen que ara estan saturats, però que ja fa temps que treballen al límit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bars i restaurants tanquen abans d’hora a Fornalutx

La mesura ha estat consensuada entre l'Ajuntament i els restauradors

PIMEM llança una campanya per incentivar les compres nadalenques al comerç local

Els petits comerciants asseguren que el tracte amb la clientela és el que els diferencia de la resta

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Manacor acumula pèrdues del 70 per cent arran del tancament perimetral

L'Ajuntament troba insignificants els 200 mil euros que la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius destinarà als municipis que...