X

La temptativa de suïcidi augmenta un 27% entre els joves de Balears

Balears és una de les poques autonomies on s'han disminuït els suïcidis, amb un 10,3% menys respecte als anys anteriors

26/11/2022

La temptativa de suïcidi augmenta un 27%25 entre els joves de Balears

El coordinador autonòmic de Salut Mental de Balears, Oriol Lafau ha afirmat que la temptativa de suïcidi ha augmentat un 27% entre els joves de Balears, després de la pandèmia.

Ho ha explicat amb motiu de la I Jornada Solidària per a la Prevenció del Suïcidi, que acull aquest dissabte la seu de la UNED. Diferents experts han donat la seva visió personal per posar el punt de mira en la salut mental i els estigmes que fan de la societat un perfil vulnerable per al suïcidi.

Tot i ser la generació més oberta a parlar sobre salut mental, el suïcidi és la primera causa de mort en persones d’entre 15 i 29 anys. Per això, sorprèn que el suïcidi sigui la primera causa de mort dels joves d’entre 15 i 29 anys.

Pere Ribot ha dedicat gran part de la seva vida a l’educació. I pensa que una de les raons pot ser la falta del sentiment de pertinença. I, també, la falta de sentir-se escoltats.

Per altra banda, Oriol Lafau també ha explicat que “mentre que els suïcidis han augmentat en tot l’Estat Espanyol, Balears és una de les poques autonomies on s’han disminuït, amb un 10,3% menys de suïcidis respecte els anys anteriors”.

26/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT