X

La tendresa entre un conco i el seu nebot, a l’Espai el Tub de Palma

"Jutipiris" visibilitza conceptes com la discapacitat intel·lectual o la comunicació sentimental

01/12/2020

La tendresa entre un conco i el seu nebot, a l’Espai el Tub de Palma

Dijous s’estrena a Palma el primer text nascut a la residència de l’Espai El Tub. És Jutipiris, un text de Manel Serrano que mostra la relació especial que s’estableix entre un conco i el seu nebot, que té una discapacitat intel·lectual. El projecte parteix d’una experiència real de l’autor, i ha disposat de l’assessorament de Clàudia Cedó i Catalina Florit.

Florit, n’ha assumit la direcció per la lectura dramatitzada. “Ha estat el millor que m’ha passat aquest 2020. M’he implicat molt en aquesta història que conta en Manu, que al final és tan personal perquè és la seva pròpia història amb el seu nebot”, explica la directora. “La feina de la posada en escena és crear aquest vincle que realment té ell amb el seu nebot, i aquest amor que es traspua a tot el text”, hi afegeix.

Guillem Galmés interpreta el personatge d’en Blai, el nebot, l’al·lot que té la síndrome del cromosoma X-Fràgil. “Encarna valors molt humans, molt tendres”, explica Galmés. Sergio Baos, interpreta en Pere, el conco d’en Blai. “És qui se suposa que té els peus a terra, però és moltes vegades en Blai qui li aporta seny”, apunta Baos. “L’autor el que ha fet molt bé és reflectir damunt el text la realitat d’aquesta síndrome, és el valor més important d’aquest text, la visibilització d’una síndrome tan poc coneguda”.

Les funcions de la lectura dramatitzada seran els dies 3 i 4 de desembre a les 20h a l’Espai el Tub de Palma. El mes de gener es representarà a Son Servera.

01/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris