societat

La tercera dosi començarà a inocular-se aquest mateix dijous a les persones immunodeprimides greus

Seran les comunitats les que determinin quins pacients rebran el sèrum addicional i es posaran en contacte amb ells, perquè són els qui els tenen identificats


La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que a partir del dijous les comunitats podran començar a inocular la tercera dosi de la vacuna contra la covid a persones en “situació de greu immunosupressió” després de ser aprovada aquesta mesura aquest dimecres en la reunió de la Comissió Interterritorial de Salut.

Així ho ha dit Darias en roda de premsa al final de la reunió, en la qual ha recordat que aquesta dosi addicional està indicada per a persones amb trasplantament d’òrgan sòlid (s’estima que hi ha unes 60.000 a Espanya), receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (al voltant de 20.000) i malalts en tractament amb determinats fàrmacs, la qual cosa suma un total d’uns 100.000 pacients.

Segons la ministra, seran les comunitats les que determinin quins pacients rebran el sèrum addicional i es posaran en contacte amb ells, perquè són els qui els tenen identificats.

En aquests casos les dosis addicionals es farien amb vacunes d’ARN missatger (Pfizer o Moderna) i preferiblement s’administrarà el mateix tipus de vacuna que la rebuda amb anterioritat.

Sobre l’estratègia de vacunació, Darias ha dit que inicia una nova etapa després d’anunciar-se la dosi addicional als pacients més immunodeprimits i ha afegit que la ponència de vacunes avaluarà la setmana vinent, després d’analitzar l’evidència científica, la conveniència d’ampliar la inoculació d’aquest sèrum addicional a aquest col·lectiu.

La responsable de Sanitat ha insistit que es tracta d’una dosi addicional perquè està pensada per als grups que necessiten més reforç, al no arribar a aconseguir la immunitat de la resta de la població.

També ha lliscat que es continuarà treballant contínuament sobre l’evidència científica d’administrar una dosi reforço a persones vulnerables, entre els quals podrien figurar els usuaris de les residències de majors.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arranz insisteix en el certificat covid per eliminar restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn

La mesa de diàleg social revisarà les mesures anticovid demà dilluns

El gener caduquen les primeres vacunes contra la covid emmagatzemades a Mallorca

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...

400 persones participen a la cursa solidària per a la fibrosi quística

L'objectiu és ajudar els afectats i reclamar més ajuda i investigar per superar la malaltia

“Llibertat Llucmajor” demana la paralització dels projectes de parcs fotovoltaics

"Amb un 73% de mallorquins que secunden millorar la sobirania alimentària de les illes,  cobrir terreny fèrtil i augmentar el consum de territori perquè empreses de fora de Mallorca puguin...