Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

IB3 Cultura

“La terra i altres llocs” de Lucia Pietrelli evoca la dualitat de la bellesa i la sensació amenaçadora dels espais

El poemari es presenta avui horabaixa al Pati de la Misericòrdia de Palma


L’espai, els paisatges sublims i a la vegada, inquietants i amenaçadors, esdevenen personatges protagonistes del nou poemari de Lucia Pietrelli. “La terra i altres llocs”, de l’autora italiana resident a Mallorca, evoca la sensació que transita entre el que és bell i amenaçant. Hores abans que presenti aquest llibre, avui horabaixa a Palma al pati de la Misericòrdia, i IB3 Ràdio, hem parlat amb l’escriptora reconeguda amb el premi Bernat Vidal i Tomàs. Pietrelli explica que els poemes transiten entre “allò que és bell i i allò  amenaçador” del paisatge, de l’entorn que ens envolta.

La mitologia i les calamitats també tenen la seva rellevància en aquest aplec de poemes- una trentena- de l’autora de “Lítica” -guardonada amb la Lletra d’Or-. Desastres com els “incendis” entren pels porus d’alguns dels poemes d’aquest darrer llibre de la també traductora.

Aquest nou poemari que es presenta avui a les 19:00hores de l’horabaixa, al Pati de la Misericòrdia, comparteix molt de l’essència de la novel·la “Lítica”, ja que en ambdues obres, Pietrelli s’inspira en la natura, la mitologia grega i l’ésser humà, que se sent petit davant aquesta immensitat. El paisatge, l’entorn, els llocs esdevenen “protagonistes dels poemes”, aclareix  Pietrelli.

I dins aquest paisatge sublim, també la maternitat com un altre espai que s’obre camí a una vida nova. Aquesta és la part més personal que trobam en els nous poemes de l’autora de “Violacions”.  Lucia Pietrelli reconeix que ser “mare també impregna” algunes de les seves composicions. Hem de reco5tdar que l’escriptora va ser mare, recentment.

El nou poemari -el vuitè- de Lucia Pietrelli, editat per AdiA Edicions, és continuista pel que fa a l’estil formal, marcat pel minimalisme i la verticalitat. Són poemes “curts i nuus”, segons l’autora.

“La terra i altres llocs” es presenta avui a les 19:00 hores del capvespre, juntament amb un altre libre “Epigramari”, de l’escriptor Joan Tomàs Martínez. Així, Pietrelli parlarà sobre l’obra del poeta i dramaturg palmesà i alhora, ell s’endinsarà en els poemes de l’escriptora italiana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El cas d’en Yor D, un DJ invident a les discoteques i ràdios d’Eivissa

Ha punxat a inauguracions de discoteques com Es Paradís

Tradició, hípica i activitats infantils i esportives el primer de març a Eivissa

També hi ha programats el V Festival de Curts de Balears i una fira artesana a Vila

Temps de betlems a Dalt Vila

Visitam els pessebres de la Catedral i el d'uns coneguts vesins de Dalt Vila

El canari Alejandro Robaina exposa a Formentera la seva obra inspirada en les cambreres de pisos

L'exposició es podrà visitar fins al 3 de desembre a la sala de mostres de l'Ajuntament Vell