IB3 Cultura

“La terra i altres llocs” de Lucia Pietrelli evoca la dualitat de la bellesa i la sensació amenaçadora dels espais

El poemari es presenta avui horabaixa al Pati de la Misericòrdia de Palma


L’espai, els paisatges sublims i a la vegada, inquietants i amenaçadors, esdevenen personatges protagonistes del nou poemari de Lucia Pietrelli. “La terra i altres llocs”, de l’autora italiana resident a Mallorca, evoca la sensació que transita entre el que és bell i amenaçant. Hores abans que presenti aquest llibre, avui horabaixa a Palma al pati de la Misericòrdia, i IB3 Ràdio, hem parlat amb l’escriptora reconeguda amb el premi Bernat Vidal i Tomàs. Pietrelli explica que els poemes transiten entre “allò que és bell i i allò  amenaçador” del paisatge, de l’entorn que ens envolta.

La mitologia i les calamitats també tenen la seva rellevància en aquest aplec de poemes- una trentena- de l’autora de “Lítica” -guardonada amb la Lletra d’Or-. Desastres com els “incendis” entren pels porus d’alguns dels poemes d’aquest darrer llibre de la també traductora.

Aquest nou poemari que es presenta avui a les 19:00hores de l’horabaixa, al Pati de la Misericòrdia, comparteix molt de l’essència de la novel·la “Lítica”, ja que en ambdues obres, Pietrelli s’inspira en la natura, la mitologia grega i l’ésser humà, que se sent petit davant aquesta immensitat. El paisatge, l’entorn, els llocs esdevenen “protagonistes dels poemes”, aclareix  Pietrelli.

I dins aquest paisatge sublim, també la maternitat com un altre espai que s’obre camí a una vida nova. Aquesta és la part més personal que trobam en els nous poemes de l’autora de “Violacions”.  Lucia Pietrelli reconeix que ser “mare també impregna” algunes de les seves composicions. Hem de reco5tdar que l’escriptora va ser mare, recentment.

El nou poemari -el vuitè- de Lucia Pietrelli, editat per AdiA Edicions, és continuista pel que fa a l’estil formal, marcat pel minimalisme i la verticalitat. Són poemes “curts i nuus”, segons l’autora.

“La terra i altres llocs” es presenta avui a les 19:00 hores del capvespre, juntament amb un altre libre “Epigramari”, de l’escriptor Joan Tomàs Martínez. Així, Pietrelli parlarà sobre l’obra del poeta i dramaturg palmesà i alhora, ell s’endinsarà en els poemes de l’escriptora italiana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba”

Els projectes somiats per joves arquitectes i activistes cubans al Museu Es Baluard a partir d'aquest divendres

Xino Arcade, música ‘lo-fi’ per retornar al passat

'1997' és el seu darrer treball, creat amb instruments analògics i enregistrat en cinta de casset

Dos Sipiots presenta el seu darrer videoclip ‘Sentir-me especial’

El grup va fer 10 anys amb més presència que mai a les xarxes socials

Els llibreters de Mallorca tornaran al carrer per celebrar Sant Jordi

Els llibreters ofereixen descomptes d'un 10% durant tota la setmana, del 19 al 24 d'abril