societat

La tornada a les aules presenta moltes diferències segons l’escola

Si es comparen els protocols aprovats pels instituts públics de les illes, es poden observar molts aspectes divergents, com ara la forma de fer les classes semipresencials, l'ús de la màscara o dels banys


Els plans de contingència aprovats pels centres educatius presenten moltíssimes diferències a cada centre, tot i que el el Govern central assegura que vol establir criteris uniformes. Si es comparen els protocols aprovats per 5 dels 72 instituts públics de les illes, es poden observar molts aspectes divergents. Aquests en són alguns exemples:

 

Classes semipresencials

A l’IES Arxiduc de Palma l’alumnat aniria a classe cada 15 dies. Han comprat càmeres perquè l’altra meitat segueixi les lliçons per videoconferència. Als instituts Marc Ferrer de Formentera i Sa Blanca Dona d’Eivissa, els estudiants aniran una setmana SI, una setmana NO. Mentre que a Bendinat han optat perquè les classes presencials siguin dia sí, dia no. En canvi, el pla de contigència de l’IES Pasqual Calbó de Maó no especifica cada quant seran les classes presencials.

 

Ús de la màscara

També hi ha diferències significatives amb l’ús de la mascareta a cada centre. A Sa Blanca Dona, el Marc Ferrer i Arxiduc, serà obligatòria sempre. El Pasqual Calbó ha establert que serà obligatòria fins arribar a la classe. Dins de l’aula, només s’haurà de fer servir la màscara si se supera l’aforament de l’aula. A Bendinat, el criteri és que la mascareta no s’haurà de fer sempre que es pugui guardar una distància de metre i mig. Anam a veure ara què passarà amb el pati.

 

Temps d’esbarjo

A l’IES Arxiduc han fet horaris diferenciats i marcaran quatre espais al pati perquè no es barregi l’alumnat de grups diferents. A Bendinat, hi haurà un horari únic i zones distintes per a cada curs. A més, habiliten l’aparcament per al temps d’esbarjo i els estudiants de Batxillerat hauran de sortir de l’escola durant el descans. Al Pasqual Calbó de Menorca hi haurà un espai únic i especifiquen la prohibició dels jocs de contacte i de pilota. A Sa Blanca Dona, el pla de contingència no diu res sobre l’espai del pati, però expliquen que se farà en dos torns, mentre que a Formentera han optat per dividir el pati en DUES tongades: una per berenar dins l’aula i una altra per sortir al pati amb màscara. I en darrer lloc, anam a veure un detall que pot semblar menor, però que també és curiós: l’ús dels banys.

 

Ús dels banys

L’Arxiduc de Palma i l’eivissenc Sa Blanca Dona només estableixen un aforament màxim als banys, però s’hi podrà anar en tot moment. Al Marc Ferrer de Formentera els banys d’una planta seran per a l’alumnat i els de l’altra, per al professorat. Al Pasqual Calbó de Maó només es podrà anar al bany entre classe i classe, mentre que al Bendinat seran més estrictes: Restringeixen l’ús dels banys. Només s’hi podrà anar en temps de pati. Per anar-hi durant les classes, s’haurà de demanar la clau a la consergeria i apuntar-se a un registre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Miquel Àngel Guerrero 24/08/2020

    I a l’IES Son Rullan aniran a classe un sol dia a la setmana.
    Si se segueixen criteris pedagògics hi ha molts de criteris distints, no?

    La periodicitat ha de ser lo més curta possible per no perdre el ritme de feina.

  2. Maria Piris 24/08/2020

    Crec que una vegada llegida aquesta notícia queda clar que ni idea de com gestionar sa tornada. De ses decisions que prengueu dependran els resultats que trobereu. S ha de fer un esforç més gran per consensuar… no són bromes. Feu el favor de planificar bé i pendre decisións positives per tothom. Gràcies

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

‘El Joc del Calamar’ arriba als patis de primària de les Balears i encén el debat entre els adults

La psicòloga Marga Vives explica que aquest és un tema que es repeteix de tant en tant. "No és res diferent al...

La segona jornada de vaga del servei de recollida de fems a Menorca omple de brutícia els carrers de Maó

Els piquets han impedit que els operaris sortissin a fer feina i, com ja va passar divendres, tan sols s'ha...

La renovada seu de l’Ateneu de Maó inaugura el curs acadèmic amb la presència dels seus darrers 5 expresidents

Tots han fet un repàs de la seva trajectòria al capdavant de la societat i han posat en valor la feina de...

Primera nit de l’art a Ses Salines amb èxit de participació

S'ofereix una àmplia varietat de propostes artístiques i espectacles de diferents tipus fins a les 23.30 del vespre