X

La tramitació del 75% de descompte a la Península es farà per “decret d’urgència”

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha confirmat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que la tramitació de la bonificació es farà "per la via més ràpida possible"

29/06/2018

La tramitació del 75%25 de descompte a la Península es farà per “decret d’urgència”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat que l’aplicació del 75% de descompte per als residents en els viatges a la Península “serà efectiu dins d’enguany”. Així ho ha dit la presidenta, a través del seu compte personal de Twitter, en el qual explica que ha mantingut una conversa amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i que “m’ha confirmat” que la tramitació de la bonificació “es tramitarà per la via més ràpida possible: decret d’urgència”.

 

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha acusat al PP del retard en l’aplicació del descompte del 75%, la qual cosa ha qualificat d'”engany” per part de l’executiu de Mariano Rajoy, si bé ha confiat que aquesta bonificació sigui una realitat enguany mateix.

Després de la reunió del Consell de Govern avui divendres, Costa ha dit que en aquest assumpte “cadascú ha d’assumir la seva responsabilitat” i ha asseverat: “El PP ens va enganyar” en introduir una modificació als pressupostos generals de l’Estat que no suposava l’entrada en vigor d’aquest descompte de manera immediata, una vegada estigueren aprovat, que va ocórrer dijous.

Amb la modificació introduïda pel PP al Congrés s’autoritza al govern espanyol a aprovar un decret llei que permeti fer efectiu aquest descompte, la qual cosa requereix d’un procés administratiu que porta el seu temps, ha explicat Costa. “Ara entenem per què el senyor Rajoy -quan era president- no va explicar aquí a les Balears, en viu i en directe, el descompte del 75%, o per què dormia tranquil el senyor Company”, ha comentat la portaveu. Costa ha lamentat que allò que va pactar el PP i Nueva Canària sobre el descompte per als arxipèlags “no era tan ràpid”, ha lamentat.

 

Ábalos va anunciar que es torbaria sis mesos l’entrada en vigor

Dimecres al Congrés, Ábalos va explicar que l’aplicació del 75% de descompte es torbaria sis mesos “en el menor dels casos” a entrar en vigor i que la seva tramitació es faria mitjançant un Reial decret perquè són els terminis que estan taxats i “no hi ha una altra”, va destacar el ministre de Foment, després d’una interpelació parlamentària amb la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas.

Unes explicacions que no van caure bé a la diputada canària ni tampoc a la presidenta Armengol, la qual va declarar ahir dijous que el descompte “ens el mereixem ara mateix”. El PP va qualificar l’anunci de robatori i va demanar explicacions a Pedro Sánchez.

Per a la diputada canària, Oramas va aclarir que la bonificació, que haurien de contemplar-se als pressupostos generals de l’Estat que ja s’han aprovat, no s’ha inclòs de la manera correcta en aquest text, per la qual cosa encara que existeixi el compromís d’executar-ho no podrà entrar en vigor per a l’1 de juliol, com va reclamar la diputada de Coalició Canarias.

Més informació relacionada:
 Les agències de viatge dubten que el descompte de resident del 75% sigui efectiu abans del setembre

29/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris