Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

La Tramuntana apareix avui dematí emblanquinada

La previsió indica que es produiran precipitacions que podrien ser de neu a partir de 500 metres d'altura

La+Tramuntana+apareix+avui+demat%C3%AD+emblanquinada

Fotografia presa des de Sóller i al fons el puig del Migdia. / @Catin_Soller


En zones de la serra de Tramuntana amb més de 800 metres d’altitud s’ha acumulat avui dematí una lleugera capa de neu, com per exemple el puig de Galatzó. No ha estat, però, una nevada generalitzada. El que sí que s’ha estès per tota Mallorca és el fred d’hivern.

Les temperatures han baixat i molt en les darreres hores. En alguns punts, les màximes diàries d’avui són prop de 10 graus més baixes que ahir dimecres. A Inca, a mitjan matí no passaven dels 9 graus.

La baixada dels termòmetres l’han notada a les botigues de calefactors, on s’ha disparat la venda d’estufes de butà i altres clàssics. En les darreres hores s’han gairebé doblat les vendes de gasoil per a llars i costa poder abastir tothom. Avui molta de gent ha recordat que havia de comprar llenya.

Mentrestant, a la mar, les fortes ratxes de vent deixen un important onatge, sobretot, al nord de l’illa.

El Departament de Carreteres del Consell de Mallorca ha informat a les 08.18 hores que és obligatori l’ús de cadenes a les rodes dels vehicles per a transitar pel tram de 15 quilòmetres de la Ma-10 entre el mirador de ses Barques i sa Calobra. Tot i que a les 11.14 hores, ha informat des del Twitter que ja no hi ha restriccions en aquesta carretera.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha indicat poc abans de les 10.00 hores que la quantitat de neu acumulada a les zones més altes de la Tramuntana és escassa. No obstant això, el servei de coordinació d’emergències 112 demana precaució als conductors i aconsella que, en trams gelats o amb neu, utilitzin les cadenes, circulin amb marxes semicurtes (2a-3a) i evitin trepitjar el fre.

La previsió meteorològica per a avui dijous indica que es produiran precipitacions que, pel fort descens de les temperatures, podrien ser de neu a partir de 500 metres d’altura, i des de 300 metres en casos puntuals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El CO₂ marca límits inèdits en la història humana

La industrialització no només revolucionà el desenvolupament social, sinó una nova manera de relació entre els humans i el medi

Les temperatures baixen 8 graus el cap de setmana

La combinació de vent de nord i la presència d’un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera permetrà l’arribada de pluges

Veïns del Molinar: “Estic cansada que la meva filla surti de l’aigua amb els cabells plens de plàstics”

En menys de 45 minuts, fent servir una camiseta nuada com a filtre, trobam centenars de plàstics de tota classe...