X

La tranquil·litat meteorològica marca l’inici de la primavera astronòmica

L'equinocci de primavera tendrà lloc a les 22.24 hores d'aquest dilluns

20/03/2023

La tranquil·litat meteorològica marca l’inici de la primavera astronòmica

Imatge d'Alcúdia aquest dilluns dematí./ Joan Rettich

El Temps

Aquestes darreres hores d’hivern astronòmic ens deixaran una ambient amb molt de sol, malgrat que poden tornar a créixer niguls, que de manera molt puntual podrien deixar qualque ruixat. No canviarà la temperatura i la màxima d’aquest dilluns quedarà al voltant dels 18 a 20 ºC.

Equinocci de primavera

Serà a les 22.24 hores d’avui quan hi haurà l’equinocci i entrarem en la primavera. L’inici d’aquesta estació vendrà marcat per la tranquil·litat meteorològica, malgrat que hi ha petits matisos a comentar.

Pròximes jornades

Demà, dimarts, tendrem un dia amb molts de niguls alts, malgrat que en general seran prims i deixaran passar el sol. El vent del sud afavorirà que la temperatura diürna pugi, sobretot al nord de Mallorca, on se superaran els 20 ºC. A la mar continuarà la tranquil·litat, només amb algun redol de maror a punts del sud.

Dimecres dematí ens passarà un front molt desgastat, que no ens ha de deixar pluja, malgrat que al migdia pot créixer algun nigul, sobretot al nord de Mallorca, on pot haver-hi algun ruixat molt local. La temperatura serà molt semblant a la del dia anterior.

Dijous i divendres tendrem una situació anticiclònica, malgrat que a estones tendrem el pas de niguls alts. Així mateix, dijous pujarà la temperatura i podríem fregar els 25 ºC a punts de l’interior de Mallorca.

20/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris