La troballa del vaixell enfonsat de s’arenal supera les expectatives

Les àmfores han estat una any submergides per dessalinitzar-les i ara les analitzen

La+troballa+del+vaixell+enfonsat+de+s%27arenal+supera+les+expectatives

Un equip d’arqueòlegs analitza les àmfores trobades ara fa un any al vaixell enfonsat a la zona de ses Fontanelles, a la platja de Palma. Després d’un any en què les han estat dessalinitzant, ara constaten que la troballa és més important del que pensaven.

Els arqueòlegs analitzen aquests dies les primeres àmfores extretes del vaixell romà. Les han tengudes mesos submergides per dessalinitzar-les. El vaixell és de finals dels segle 3r o principis del 4t i provenia del sud de la península ibèrica. Encara no saben cap a on es dirigia. El que sí que saben és que hi duia un carregament de salses de peix i altres productes.

La comunitat internacional està pendent de la investigació, cabdal per conèixer l’economia romana i el tràfic marítim d’aquella època, de la qual hi ha poca informació. Asseguren que això és només la punta de l’iceberg d’una investigació que durarà anys i que acabarà amb una extracció de l’estructura del vaixell, que està en molt bon estat de conservació.

Aquesta iniciativa és una feina conjunta de la Uib, la Universitat de Barcelona, la de Cadis i el Consell de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Així serà el nou futbol balear

El secretari de la Federació, Manolo Bosch, ha explicat les mesures per a la nova temporada

La justícia anul·la l’obligació d’informar sobre la cessió d’ús dels habitatges turístics per part dels intermediaris del lloguer vacacional

Això després que l'Associació Espanyola d'Economia Digital hi hagués interposat un recurs contenciós administratiu en contra