La UD Eivissa descendeix matemàticament a 1a RFEF

El conjunt pitiús diu adeu al futbol professional després de perdre 1-0 davant el Racing de Santander

28/04/2023

12

La UD Eivissa ha consumat aquest divendres el seu descens a 1a RFEF. Al conjunt de Lucas Alcaraz només li valia guanyar davant el Racing de Santander per mantenir-se matemàticament viu a Segona Divisió, però ha perdut a El Sardinero 1-0.

Tot i la necessitat d’una victòria per allargar l’agonia, Lucas Alacaraz ha deixat a la banqueta el seu millor home, el porter Fuzato. El brasiler ha estat suplent per primera vegada aquesta temporada i el seu lloc l’ha ocupat Germán. L’il·licità ha complit, però no ha pogut fer res davant l’allau ofensiu del conjunt local.

La primera gran ocasió del Racing ha arribat al minut 6, amb una pilota que penja al segon pal Íñigo Vicente i que remata fora Germán Sánchez. Al minut 10, ha estat el porter de l’Eivissa qui ha hagut d’intervenir per enviar al pal una bona rematada de Dani Fernández. El gol dels càntabres ha arribat al minut 30 a pilota aturada. Falta que serveix Íñigo Vicente, controla amb el pit Roko Baturina i el croat remata amb la cama esquerra a l’escaire de la porteria. Poc després, el Racing s’ha vist obligat a fer el seu segon canvi de la primera part. Rubén Alves, que havia entrat pel lesionat Germán, també ha hagut d’abandonar el terreny de joc per molèsties a una cama. La primera ocasió clara de la UD ha arribat al minut 34. Coke assisteix Cristian Herrera, que remata i es troba amb el porter local. Ha estat una acció aïllada perquè el Racing ha seguit arribant a l’àrea pitiüsa amb bones accions individuals. Ja al temps afegit de la primera part, Mboula ha estat a punt de marcar el segon, però Germán li ha llegit les intencions i ha aturat la rematada del jugador català.

El partit ha estat més obert al segon temps i la primera ocasió ha estat de l’Eivissa, un xut de Coke des de fora de l’area que se’n va alt. Amb els pitiüsos centrats en trobar l’empat, han deixat més espais, que ha aprofitat el Racing per sortir a la contra. En una d’aquestes accions, al minut 61, ha arribat una nova ocasió de Baturina. Aquesta vegada, la seva rematada se’n va desvidada. El croat ha perdonat l’Eivissa al minut 68. Una errada de Germán li deixa la pilota als peus, però el davanter s’entretén i el porter de l’Eivissa l’impedeix rematar. El mateix jugador ha protagonitzat l’acció polèmica del partit, al minut 74.  S’ha deixat caure dins l’àrea davant Fran Grima queixant-se d’un cop al coll i l’àrbire ha xiulat penal, però quan Íñigo Vicente ja estava preparat als onze metres per llançar, el col·legiat s’ha dirigit al VAR per revisar l’acció. Després de veure la jugada repetida, ha anul·lat la pena màxima. Tot i això, la UD Eivissa no ha tengut opcions d’empatar ni, molt manco, de poder-li fer la volta al marcador. De fet, ha pogut encaixar més gols. Al darrer minut, Germán ha enviat a córner un xut perillosíssim del conjunt local.

La UD Eivissa diu adeu a la Segona Divisió i torna a la categoria de bronze del futbol espanyol, al qual va arribar fa dues temporades.