10

La UD Eivissa es retroba amb la victòria des del punt de penal

Victòria justa dels homes de Paco Jémez davant el Cartagena. Els blau cel tornen a mirar al play-off

12/02/2022

El VAR ha fet justícia a la UD Eivissa i un favor, o millor dit dos, al col·legiat Quintero González que no ha vist en directe els dos clars penals a favor dels eivissencs.

Sense ser el millor partit de la curta era Paco Jémez, la UD sí que ha estat, contra el Cartagena, un equip més reconeixible que el dia de l’Almeria, sobre tot a la segona meitat. A la primera, s’han vist més gols que futbol. Molt bé la UD en la pressió, asfixiant el Cartagena però sense cap ocasió clara. Però al minut 19, la millor acció individual de la primera part ha estat clau. Davo, segurament el millor del partit, s’interna per banda dreta, deixa enrera un defensa i penja la pilota. La seva centrada la talla Gastón Silva amb les mans (sí, en plurar perquè toca primer en una mà i després en l’altra), la jugada continua i és el VAR qui avisa el col·legiat. Penal. Agafa la responsabilitat Miguel Ángel Guerrero que engana el porter Marc Martínez. 1-0 i primer gol del davanter madrileny aquesta temporada.

A poc a poc, el Cartagena dona senyals de vida, segurament perquè baixa la intensitat pitiüsa en la pressió. Dauda avisa amb una bona acció individual. L’extrem, desig del Mallorca ara fa un any, retalla dues vegades a la frontal de l’àrea treu un bon xut i Àlex Domínguez rebutja molt bé la pilota. Cartagena i Eivissa tornen a cercar els tres pals en dues jugades de córner que acaben desviades. I al temps afegit de la primera part, una centrada poc ortodoxa de Gastón Silva provoca un control incòmode de Rubén Castro dins l’àrea, allà on el davanter canari es troba com a casa. La presència de la defensa i el porter de la UD deixen sense angle Castro que quan sembla que ja no pot fer res, treu una subtil centrada que remata de cap Dauda al fons de la porteria.

Diuen que els d’abans del descans són gols psicològics, però la UD Eivissa no ha semblat perjudicada perquè a la segona meitat ha mostrat la seva millor cara. No ha estat un producció exagerada d’ocasions però seu ha estat el control del partit i la intenció de sumar tres punts. Manu Molina ho ha cercat dues vegades, amb dos xuts que han sortit desviats. També Juan Ibiza, de cap. La millor jugada col·lectiva l’han creada Manu Molina amb una passada interior cap a Escobar, una assistència del lateral argentí cap a Cristian Herrera i un xut del canari que acaba amb l’única aturada de Marc Martínez en tot el partit.

Amb tot, coses del futbol, l’ocasió més clara és dels visitants amb una rematada de cap de De Blasis que exigeix una gran intervenció d’Àlex Domínguez, que torna a a estar encertat. Però al minut següent, minut 72, internada de Sergio Castel que ja dins l’àrea retalla i Alcalá li fa el que semblava un clar penal. El col·legiat no diu res però la jugada és tan evident que l’avisen abans  que la pilota surti fora del terreny de joc quan atacaven els visitants. Les imatges mostren l’evidència de la falta i la UD torna a tenir una oportunitat des dels onze metres. Amb Guerrero ja a la banqueta, és Cristian Herrera qui xuta, marca i dona la victòria als eivissencs amb el seu sisè gol de la temporada. Amb el resultat a favor, es veu la filosofia dels equips de Paco Jémez. Els locals cerquen el tercer i a punt està de fer-ho Castel després d’una bona pressió i robatori de Davo. El xut del davanter surt desviat. Els darrers instants sí que és el Cartagena qui cerca l’empat però tampoc té ocasions i la victòria se celebra a Can Misses. Una victòria que apropa molt a la UD a una permanència que no és suficient per a un club, un entrenador i un equip que, almanco, volen lluitar per arribar a la zona de play-off. De moment, avui dormen a tres punts de l’objectiu.