La UD Eivissa no millora amb Anquela i cau a Burgos

Els blaus cauen per 2 a 0 en el debut de l'entrenador andalús a la banqueta

29/10/2022

9

Ni la mítica frase “entrenador nou, victòria segura” ha servit la UD Eivissa per trencar la seva ratxa de derrotes al Plantío. Els blaus no han mostrat gaires senyals de millora en el primer partit amb Juan Antonio Anquela com a entrenador i han patit una nova derrota, la quarta consecutiva, que els condemna una setmana més a la zona de descens.

El nou tècnic, com ja havia deixat entreveure al llarg de la setmana, ha apostat pels veterans. David Goldar ha tornat a l’onze després de moltes jornades sense comparèixer. D’altres il·lustres com Coke Andújar, Pape DiopNolito i Sergio Castel també han botat d’inici a la gespa del Plantío. De fet, el davanter madrileny ha estat titular per primer cop aquesta temporada.

L’etapa Anquela, però, ha començat de la pitjor manera possible. En la primera jugada de perill del duel, una bona acció per banda dreta, molt mal defensada per Escobar, acaba en una centrada que el davanter marroquí Mourad només ha d’empènyer al fons de la xarxa. S’havien jugat només tres minuts i mig, i tocava remar i remuntar contra l’equip que menys gols encaixa de la Lliga.

La UD ha passat a controlar el partit, però sense generar perill davant la porteria de Caro. Una vegada i una altra, en arribar a la línia de tres quarts s’apagava el llum, d’una manera semblant al que succeïa amb Javier Baraja a la banqueta. Sense més novetat s’ha arribat al descans.

Només començar el segon temps, ha arribat la jugada que hauria pogut canviar el partit. Cristian Herrera condueix al límit de la frontal, cau, però la pilota arriba a Appin, qui cedeix amb l’esperó a Escobar. L’argentí, ja gairebé a l’àrea petita, fa la passada de la mort perquè Castel marcàs l’empat. En principi el gol puja al marcador, però després de gairebé 3 minuts de revisió, el VAR anul·la el gol per fora de joc d’Appin. El gol estava, això sí, ben anul·lat.

El conjunt pitiús ho ha continuat intentant, però amb més cor que cap. Els canvis han servit de poc, i gairebé no ha inquietat la porteria burgalesa. I ja quan el partit agonitzava, al minut 90, Artola ha marcat el 0 a 2 en una bona jugada col·lectiva dels de Julián Calero.

Amb la derrota, l’Eivissa queda 20è a la classificació amb 11 punts, i podria tancar la jornada com a coer de la classificació. No hi haurà gaire temps per lamentar-se, perquè dimarts torna a jugar. En jornada intersetmanal, la UD rep, a les 21 hores, a Can Misses, el Leganés. I cinc dies després, torna a jugar a casa contra el Mirandés. Dos partits absolutament clau per sortir del pou.