La UD s’aferra a la vida a Butarque

El conjunt pitiús s'imposa 0-1 al Leganes i manté les esperances de salvar la categoria

05/03/2023

17

La UD Eivissa no podia fallar i no ho ha fet. El conjunt pitiús ha guanyat 0-1 al complicat camp del Leganés i torna a sumar els tres punts 11 jornades més tard. L’equip de Lucas Alcaraz manté les opcions de permanència gràcies al gol que ha marcat Bogusz al minut 64.

L’Eivissa arribava a Butarque a 13 punts de la permanència i ben conscient que havia de guanyar per poder continuar aspirant a la salvació. I ben aviat, Bogusz, que tornava després de dues jornades, ha avisat el conjunt madrileny amb un xut, que ha aturat sense problemes Riesgo.

El Leganés també ha mostrat les seves intencions per mitjà de Nyom al minut 8, però no ha creat gran perill fins al minut 25, quan ha reclamat penal per una caiguda dins l’àrea de Raba. Un poc més tard, els locals han tornat a demanar pena màxima per una falta sobre Gaku. Grillo ha hagut de ser atès per un tall al llavi després d’un cop amb Raba, però ha pogut continuar jugant.
Els darrers minuts de la primera part han estat molt entretenguts. Escobar quasi marca per a l’Eivissa, però el seu xut surt fregant el pal. Després, Fuzato ha estat providencial per aturar la rematada de Karrikaburu.

El segon temps, el domini de l’Eivissa ha fet que se sentissin xiulets a Butarque. I encara estava per arribar el pitjor per als locals i el millor per als pitiüsos. Al minut 64, Cristian Herrera serveix un córner i la pilota arriba al segon pal a Bogusz, que remata al fons de la xarxa. S’avançava la UD per tretzena vegada aquesta temporada. Una dada que no havia estat sempre sinònim de victòria. L’Eivissa ha abandonat amb aquest gol la darrera posició i hi ha arrossegat el Lugo. Però amb avantatge al marcador, el conjunt de Lucas Alcaraz ha fet una passa enrere i ha estat el Leganés l’equip que ha dominat. Juan Muñoz ha estat a punt de quedar tot sol davant Fuzato. Poc després, Fuzato torna a salvar l’empat després d’una rematada de cap. Hi insistien els locals amb un xut de Juan Muñoz, que surt fregant el pal. Un poc més tard, el mateix jugador deixa una bona pilota a Fede Vico que, per sort de la UD, no remata bé davant el Fuzato. L’assejament dels locals era constant i Alcaraz ha apostat per fer canvis defensius. Ha sortit Bogusz, l’autor del gol, i ha entrat Appin. Al minut 79, el Leganés ha tornat a tenir una ocasió claríssima amb una centrada rasa de Serrano que ha refusat Fuzato. Després, el porter brasiler ha aturat el llançament des de fora de l’área en la segona jugada.

A la UD li ha tocat resistir. Han entrat Kaxe i Grima per Ekain i Koke, però els eivissencs seguien patint i Fuzato ha estat el salvador dels visitants al minut 89 amb una aturada davant Qasmi.
El Leganés ha reclamat penal al minut 92, però ni l’àrbitre ni el VAR han vist res i els tres punts se’n van cap a Eivissa. La salvació ara és a 10 punts.