món

La UE amenaça AstraZeneca amb accions legals pels retards en l’entrega de vacunes

La farmacèutica britànica va afirmar que per problemes de producció no podria complir amb els lliuraments signats


La Comissió Europea ha amenaçat AstraZeneca d’emprendre “accions”, després de l’anunci de la farmacèutica britànica que hi haurà retards en el lliurament de les vacunes previstes. El passat divendres AstraZeneca va afirmar que per problemes de producció no podria complir amb els lliuraments signats i que en les pròximes setmanes la Unió Europea rebria menys dosis de les acordades. La Comissió tem que les vacunes destinades a la Unió hagin estat derivades a altres països fora del seu territori.

Brussel·les ja ha comprat 300 milions de dosis d’aquest laboratori, així com altres 100 milions de dosis addicionals, que han de servir per vacunar 200 milions de persones. L’Agència Europea del Medicament té previst donar el vistiplau a aquesta vacuna, desenvolupada conjuntament amb la Universitat d’Oxford, aquesta mateixa setmana.

El retard d’AstraZeneca es suma al de la setmana passada amb la vacuna de Pfizer-BionTech. La farmacèutica va proporcionar menys de la meitat de les dosis compromeses per problemes de fabricació, el que ha obligat a frenar les noves vacunacions previstes per a aquesta setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

Deu anys després de començar la guerra a Líbia, continua el drama humanitari amb 236 morts a la Mediterrània des d'inicis de 2021

Biden ordena el seu primer bombardeig a Síria

Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, almanco 22 milicians haurien mort en l'atac de l'aviació dels Estats Units

Merkel anuncia que la Unió Europea tindrà passaport de vacunació “per a l’estiu”

La Comissió Europea té ara tres mesos per a definir les condicions tècniques d'aquest sistema i els líders confien que...

Nicolás Maduro ordena l’expulsió de l’ambaixadora de la Unió Europea, Isabel Brilhante

Maduro reclama una rectificació de la política de la Unió cap al seu país, després que aquesta hagi aprovat sancions...