societat

La UIB començarà el curs 2020/21 el 28 de setembre

El rector Llorenç Huguet anuncia l'ampliació de beques per a estudis

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha estat entrevistat avui matí al programa Al Dia d'IB3 Ràdio.


El curs 2020/21 de la Universitat de les Illes Balears començarà tres setmanes més tard del previst: això és el 28 de setembre en comptes del dia sis. L’endarreriment fins al final de l’estiu de la segona convocatòria de les proves de Selectivitat que normalment es realitzava al juliol n’és el motiu. En una entrevista al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha dit que això obligarà a comprimir “un poc, no molt” els quatrimestres per tal de complir amb les guies docents.

Justament entre el set i el nou de juliol es duran a terme els exàmens de la primera convocatòria de Selectivitat, per a la qual cosa, ha explicat Huguet, la Conselleria d’Educació cerca instal·lacions fora del campus universitari de Palma que comptin amb aire condicionat i espai suficient per garantir el comfort i la seguretat dels examinats. El rector ha explicat que enguany Menorca comptarà amb un lloc a Ciutadella que complementarà el del recinte firal de Maó a l’hora de realitzar les proves. També ha reiterat el màxim responsable universitari que s’han donat indicacions per a què s’ampliín les opcions de resposta a cada un dels examens d’acés a la universitat de manera que els estudiants tenguin més garanties que els demanaran sobre quelcom del temari que han estudiat.

Ajuts econòmics pels estudiants

LLorenç Huguet està convençut que el Govern de les Illes Balears pressupostarà una ampliació de les beques per a estudiants de manera que es garanteixi que la pèrdua de llocs de feina forçada pel coronavirus “no deixarà ningún enrere”. Espera també el rector de la UIB que el Ministeri d’Educació donarà suport econòmic amb aquest objectiu i ha confirmat que la universitat balear ampliarà el seu paquet de beques com ja va fer amb motiu de l’anterior crisi econòmica de fa deu anys.

Formació no presencial el curs que ve

“L’any que ve s’empraran bastant els mitjans multimèdia“, ha dit Huguet preguntat pel manteniment de la formació no presencial – obligada les darreres setmanes- amb vistes al curs que ve. És una mesura que “es contempla” tot i que igualment “es vol propiciar” la presencial i respecte a la qual “s’ha d’ampliar plataforma” [en referència als mitjans tècnics necessaris] per a què la formació a distància sigui “més ràpida” al temps que “es garanteix” que els estudiants tenen accés “als recursos necessaris”, ha conclòs el rector universitari. El mandatari ha contat que des que es va decretar el confinament, la Universitat ha intentat facilitat ordinadors o tauletes i connexió a internet als estudiants que no en disposaven o tenien dificultats per disposar-ne. “No han estat molts, ha dit Huguet, perquè gairebé un 95% té accés a internet encara que sigui via telèfon mòbil”. Un mitja aquest, no obstant, que ha reconegut que no és necessàriament l’òptim.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa

El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any

L'any 2023- 2024, el batle del municipi, preveu que el centre ja sigui una realitat

La siutació a les UCI evoluciona positivament

Hi ha 25 pacients en total arreu de les Illes