X

La UIB convoca el Consell de Govern per tractar les peticions dels acampats per Palestina

Un centenar de persones s'han concentrat avui migdia al campus per protestar contra l'ocupació israeliana a la Franja de Gaza

22/05/2024

La UIB convoca el Consell de Govern per tractar les peticions dels acampats per Palestina

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha convocat per dilluns un consell de govern extraordinari per abordar les agressions que han patit les persones que acamparen per Palestina al campus i també per a estudiar quin marge tenen de desinversió a Israel i de suport al poble palestí. Ho ha anunciat el vicerector de Planificació, Estratègia i Internacionalització i Cooperació, Marcos Nadal, després d’escoltar les reivindicacions de devers 150 persones que s’han manifestat davant el rectorat avui dimecres.

Nadal recorda que la UIB no té convenis amb universitats israelianes i que estudia la possibilitat d’acollir estudiants palestins. Ara bé, sobre la possible ruptura amb el banc Santander, acusat de còmplice sionista, diu que s’ha d’estudiar, com també la possibilitat de deixar de comprar material informàtic com a fórmula de desinversió.

Un centenar de persones s’han concentrat avui migdia al campus per protestar contra l’ocupació israeliana a la Franja de Gaza i a favor de Palestina. Ha estat convocada pels organitzadors de l’acampada a la universitat, on també han acudit algunes persones de fora del campus, i on s’han reivindicat mesures concretes “per posar fi al genocidi i la propaganda sionista”. Els manifestants han destacat que no són antisemites, sinó que van en contra del feixisme.

Durant la protesta, s’han pogut escoltar diferents consignes en contra de l’ocupació a Palestina i en contra del “genocidi” per part de l’Estat d’Israel. Demanen al Rectorat que també es posicioni en contra dels atacs feixistes que denuncien haver patit durant les darreres hores.

22/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT